Εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης: Άφησαν την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκής πυρόσβεσης

-αεροσκάφος-πυρκαγιά.jpg
0
0
0
s2smodern

Χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας, προφανώς γιατί η κυβέρνηση δεν το θεώρησε σκόπιμο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε χθες τον πρώτο κοινό πυροσβεστικό στόλο εναέριων μέσων για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Χθες μέχρι στιγμής επτά αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα πυρόσβεσης διατέθηκαν από πέντε κράτη-μέλη στον κοινό στόλο, ενώ η όλη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του κοινοτικού συστήματος RescEU για την από κοινού αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Οπως επισημαίνει η Επιτροπή, πέντε κράτη-μέλη που τα τελευταία χρόνια πλήττονται συχνά από δασικές πυρκαγιές έθεσαν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερά τους στη διάθεση του μεταβατικού στόλου RescEU για το 2019. Το αρχικό υλικό αποτελείται από: 2 αεροσκάφη από την Κροατία, 1 αεροσκάφος από τη Γαλλία, 2 αεροσκάφη από την Ιταλία, 2 αεροσκάφη από την Ισπανία και 6 ελικόπτερα από τη Σουηδία. Αναφορικά με τη χώρα μας, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές η Κομισιόν ήρθε σε επαφή με την κυβέρνηση και της πρότεινε να συμμετάσχει, ωστόσο μετά από πολύμηνες αναζητήσεις αρμόδιων υπουργών, τελικά η χώρα μας, για άγνωστους λόγους, δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της.

Και προφανώς, αφού δεν συμμετέχει, σε περίπτωση φυσικής καταστροφής δεν μπορεί και να ζητήσει βοήθεια από τον κοινό στόλο από τη στιγμή που δεν αποτελεί ενεργό μέρος του. Θα παραμείνει δηλαδή στο σύστημα της εθελοντικής προσφοράς, που εναπόκειται στην καλή διάθεση και στις δυνατότητες των άλλων χωρών.

Ετικέτες: κυβέρνηση Ελλάδα Ευρώπη Πρόγραμμα Πυρόσβεσηe-genius.gr ...intelligent web software