Η πρώτη αλήθεια από τον Σκοπιανό Ζάεφ: ''Μεγάλος φίλος μας η Τουρκία''

mpoutaris.zaev_.jpg
0
0
0
s2smodern

Που και που λένε και καμιά αλήθεια και οι Σκοπιανοί.

Έτσι λοιπόν στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη βρίσκεται ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Μπιναλί Γιλντιρίμ. 

 Ο Ζάεφ χαρακτήρισε την Τουρκία ως έναν από τους μεγαλύτερους φίλους της «Μακεδονίας» και έναν από τους μεγαλύτερους δωρητές οπλικών συστημάτων της χώρας του.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu ανέφερε πως «η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της ένταξης της «Μακεδονίας» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και τόνισε πως η Άγκυρα προωθεί ενεργά την ένταξη της πΓΔΜ στην Βορειοατλαντική Συμμαχία. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα Βαλκάνια δεν είναι πλέον η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε έγινε συνάντηση των βαλκανικών κρατών (στη Σόφια) για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών δεσμών. «Φυσικά αναπτύσσουμε και επιχειρηματική συμμαχία με την Ελλάδα» είπε.

Επιπλέον, κάλεσε τους Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην πΓΔΜ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η πόρτα της «Μακεδονίας» είναι πάντα ανοιχτή για τις τουρκικές επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να επενδύσουν αφορολόγητα για μια δεκαετία.

Ετικέτες: Σκόπια Τουρκία Ζάεφ Φίλοιe-genius.gr ...intelligent web software