Ο κυνικός και αιμοσταγής Αμερικανός Γερουσιαστής στο στόχαστρο της Μόσχας! Η απίστευτη δήλωσή του

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι περιέλαβε τον Αμερικανό γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ στον κατάλογο με τους καταζητούμενους, μετά τα σχόλια που έκανε αυτός στη διάρκεια επίσκεψής του στο Κίεβο. Η δήλωση του για τους νεκρούς Ρώσους είναι τουλάχιστον κυνική.

 

Σε βίντεο από τη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένκσι στο Κίεβο την Παρασκευή ο Γκρέιαμ εμφανίζεται να σχολιάζει την παροχή στρατιωτική βοήθειας ύψους 38 δισεκ. δολαρίων που έχουν προσφέρει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου, κάνοντας λόγο για «τα καλύτερα χρήματα που έχουμε ξοδέψει ποτέ».

 
 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επέκρινε το σχόλιο του Αμερικανού γερουσιαστή, εκτιμώντας ότι αυτό συνδέεται με τη φράση του Γκρέιαμ «και οι Ρώσοι σκοτώνονται».

 

Ο ίδιος ο γερουσιαστής απέρριψε τις επικρίσεις χθες, Κυριακή, επισημαίνοντας ότι απλώς εξήρε το σθένος των Ουκρανών που αντιστέκονται στη ρωσική εισβολή με βοήθεια από την Ουάσινγκτον.

Ο Γκρέιαμ επισκέφθηκε το Κίεβο κατά την 457η ημέρα του πολέμου και, σύμφωνα με το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ουκρανική προεδρία, ακούγεται να δηλώνει: «Υπήρχε μια περίοδος στην Αμερική που ήμασταν έτσι, πολεμούσαμε μέχρι τον τελευταίο και είτε θα ήμασταν ελεύθεροι είτε θα πεθαίναμε».

 

«Τώρα είστε ελεύθεροι», απαντά ο Ζελένσκι. «Και θα είμαστε κι εμείς».

Ο Γκρέιαμ σημειώνει: «Και οι Ρώσοι σκοτώνονται», με τον Ουκρανό πρόεδρο να δηλώνει: «Ναι, αλλά ήρθαν στο έδαφός μας. Δεν πολεμάμε στο έδαφός τους».

Ο Πεσκόφ και άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι συνέδεσαν τα σχόλια του Γκρέιαμ για τα οφέλη της αμερικανικής βοήθειας προς την Ουκρανία με αυτά που έκανε για τους νεκρούς Ρώσους.

Αρχικά στα αποσπάσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του Ζελένσκι δεν ήταν ξεκάθαρο ότι οι δύο δηλώσεις έγιναν σε διαφορετική στιγμή της συνομιλίας των δύο ανδρών.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μεγαλύτερη ντροπή για μια χώρα από το να έχει τέτοιους γερουσιαστές», κατήγγειλε ο Πεσκόφ στο Telegram.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ αποκάλεσε τον 67χρονο Ρεπουμπλικάνο «γεροξεκούτη».

«Ο γεροξεκούτης γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ξοδέψει ποτέ ξανά τόσο καλά τα χρήματά τους όσο στον φόνο Ρώσων», δήλωσε. «Δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό», τόνισε.

Ο Γκρέιαμ απάντησε στις επικρίσεις: «Ως συνήθως η μηχανή της ρωσικής προπαγάνδας εργάζεται σκληρά», επεσήμανε σε σχόλιό του που απέστειλε χθες με μέιλ στο Reuters αναφερόμενος στις δηλώσεις του Μεντβέντεφ.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, είπε στον Ζελένσκι ότι «η Ουκρανία έχει υιοθετήσει το αμερικανικό σύνθημα ‘Ζήσε ελεύθερος ή πέθανε’. Ήταν καλή επένδυση για τις ΗΠΑ να βοηθήσουν στην απελευθέρωση της Ουκρανίας από τους Ρώσους εγκληματίες πολέμου».

Πρόσθεσε εξάλλου: «Κύριε Μεντβέντεφ, αν θέλετε να σταματήσουν να σκοτώνονται Ρώσοι στην Ουκρανία, αποσυρθείτε. Σταματήστε την εισβολή. Σταματήστε τα εγκλήματα πολέμου. Η αλήθεια είναι ότι εσείς και ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν δεν θα μπορούσατε να νοιάζεστε λιγότερο για τους Ρώσους στρατιώτες».

Από την πλευρά του ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, ο Μιχάιλο Ποντολιάκ, ανέφερε στο Twitter ότι η καλύτερη επένδυση που θα μπορούσαν να κάνουν οι ΗΠΑ και η Δύση είναι «στην πλήρη και άνευ όρων νίκη της Ουκρανίας».

TAGS: