x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Συρία: Πέντε τραυματίες από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στα περίχωρα της Δαμασκού

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο ισραηλινός στρατός στοχοθέτησε στη διάρκεια της νύκτας της Κυριακής προς Δευτέρα θέσεις της αντιαεροπορικής άμυνας του στρατού της Συρίας, όπου είναι ανεπτυγμένοι και μαχητές της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το υπουργείο Άμυνας της Συρίας έκανε λόγο τη νύκτα για «ισραηλινή επίθεση» που είχε στόχο «θέσεις στα περίχωρα της Δαμασκού», ενώ πρόσθεσε ότι ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην πρωτεύουσα.

Η αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε και κατάφερε «να καταρρίψει πολλούς πυραύλους», πρόσθεσε το υπουργείο χωρίς να αναφερθεί σε θύματα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι ισραηλινές επιδρομές είχαν στόχο θέσεις της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, στις οποίες είναι ανεπτυγμένοι και φιλοϊρανοί μαχητές της Χεζμπολάχ.

Οι θέσεις αυτές βρίσκονται βόρεια της Δαμασκού, περίπου δέκα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο.

Στόχος των ισραηλινών πληγμάτων έγιναν και αντιαεροπορικές συστοιχίες που βρίσκονται μεταξύ του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού και της Σαγίντα Ζεϊνάμπ, ενός σημαντικού χώρου προσκυνήματος των σιιτών νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, όπου επίσης είναι ανεπτυγμένοι φιλοϊρανοί μαχητές.

Αυτά ήταν τα πρώτα ισραηλινά πλήγματα εναντίον της Συρίας από τις αρχές Μαΐου, όταν επιδρομές στο βόρειο τμήμα της χώρας έθεσαν εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο του Χαλεπιού και προκάλεσαν τον θάνατο εννέα ανθρώπων.

Από την αρχή του πολέμου στη Συρία το 2011 το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του συριακού καθεστώτος, καθώς και των δυνάμεων του Ιράν και της Χεζμπολάχ, συμμάχων της Δαμασκού και εχθρών του Ισραήλ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software