Εκδήλωση Τιμής για τους πεσόντες στη Μάχη της Φλώρινας

DSC_0834.jpg
0
0
0
s2smodern

Με θρησκευτικό μνημόσυνο κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 69η επέτειο της Μάχης της Φλώρινας, που διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού….

Παρών και ο Θρύλος του Στρατού Στρατηγός Κόρκας.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Φλώρινας, ενώ ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ., Αντγος ε.α. Βασίλειος Ροζής. Παρών στην Τελετή και ο Στρατηγός Κόρκας. Ο Στρατηγός ήταν Ένας από τους πρωταγωνιστές της Μάχης της Φλώρινας, ο Στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Κόρκας, σε ηλικία πια 97 ετών βρέθηκε στη Φλώρινα και αφηγήθηκε περιστατικά από εκείνες τις ημέρες, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για τη συμπλήρωση των 69 χρόνων από τη Μάχη της 12ης Φεβρουαρίου 1949.

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνου Κόρκας Ζωντανός θρύλος του Στρατού μας , αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1943 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού και αποστρατεύτηκε το 1980 με το βαθμό του Αντιστρατήγου. Έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κρήτης (1941) , της Β. Αφρικής (1942-43), στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (1943 – 45) και τέλος στις επιχειρήσεις της περιόδου 1947 – 49 όπου και τραυματίσθηκε δύο φορές.

Ετικέτες: Πεσόντες Φόρος τιμής Φλώρινα Απόστρατοιe-genius.gr ...intelligent web software