Αδιανόητη απρέπεια Τσίπρα στη μνήμη των νεκρών: Ξαναζεσταμένο το ντοκιμαντέρ για το Μάτι

alexis-tsipras-portosalte-skafatos.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Βλέποντας το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ και του Αλέξη Παπαχελά για το Μάτι, δύσκολα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι δεν θα άγγιζε κάποιον. Οτι δεν θα ανατρίχιαζε όποιος το έβλεπε με τις περιγραφές των ανθρώπων που έχασαν τα πάντα. Με το πόσο άδικα 100 ψυχές παραδόθηκαν στην πύρινη λαίλαπα χωρίς καμία βοήθεια. Κι όμως υπάρχει κάποιος που δίπλα στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ δεν έβαλε τον επιθετικό προσδιορισμό «συγκλονιστικό». Αντίθετα το βρήκε «ξαναζεσταμένο»!

Θεώρησε «ξαναζεσταμένες» τις μαρτυρίες που όλους μας λύγισαν, την περιγραφή του τρόμου, το γεγονός ότι εκείνος και η συντροφιά του γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί και έπαιζαν θέατρο στις κάμερες. Αν το θεωρείτε αδιανόητο, υπάρχει το ντοκουμέντο. Στη χθεσινή του ομιλία στην Ξάνθη ο Αλέξης Τσίπρας είπε αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Σας διαβεβαιώ δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο Μητσοτάκης, ούτε με την υπόθεση Κυμπουρόπουλου, ούτε με το προκατασκευασμένο και διατεταγμένο, προεκλογικό, ξαναζεσταμένο ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ για το Μάτι». Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας από την Ξάνθη όπου βρέθηκε χθες, αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για το Μάτι στο οποίο υπήρχαν μεταξύ άλλων ανατριχιαστικές περιγραφές όσων έζησαν την τραγωδία. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος προφανώς θέλει να ξεχάσει τις ευθύνες της κυβέρνησης στο θέμα, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει το ντοκιμαντέρ «ξαναζεσταμένο και προκατασκευασμένο».

Για τον Αλέξη Τσίπρα, οι μαρτυρίες όσων έζησαν τη φρίκη της φονικής πυρκαγιάς, όσων είδαν δικούς τους ανθρώπους να χάνοντας μέσα στις φλόγες, είναι ένα «ξαναζεσταμένο θέμα» το οποίο προφανώς πρέπει να φύγει πάση θυσία από την επικαιρότητα. Ο πρωθυπουργός ξέχασε να μιλήσει στην Ξάνθη για τα αποκαλυπτικά στοιχεία του ντοκιμαντέρ. Για την απόγνωση των αστυνομικών και πυροσβεστών την ώρα που αυξάνονταν οι κραυγές αγωνίας των κατοίκων οι οποίοι βρίσκονταν στο έλεος της φωτιάς, δηλαδή την ώρα που είχαν περισσότερο από ποτέ ανάγκη τη στήριξη του κρατικού μηχανισμού. Ξέχασε να αναφερθεί στους κατοίκους που εκλιπαρούσαν για βοήθεια την ώρα που καιγόντουσαν τα σπίτια τους, την ώρα που κινδύνευαν οι ζωές τους. Πρόκειται – σύμφωνα με τα λεγόμενά του – για ένα «ξαναζεσταμένο θέμα» το οποίο ανασύρθηκε σύμφωνα με τον ίδιο για προεκλογικούς λόγους.

Ετικέτες: Νεκροί Μάτι ΣΚΑΪ Απρέπεια