x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η Ουκρανία δεν συζητά παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σήμερα στον υψηλόβαθμο Κινέζο απεσταλμένο Λι Χουί, σε συνομιλίες που είχαν οι δύο άνδρες στην ουκρανική πρωτεύουσα ότι το Κίεβο δεν θα αποδεχθεί καμία πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία που συνεπάγεται απώλεια ουκρανικών εδαφών ή πάγωμα της σύγκρουσης, ανακοίνωσε το ουκρανικό ΥΠΕΞ.

 

Ο Λι Χουί, ειδικός απεσταλμένος Ευρασιατικών Υποθέσεων και πρώην πρεσβευτής στην Μόσχα βρίσκεται από χθες στο Κίεβο, σε μία επίσκεψη που αναμένει ο ενισχυμένος από τις νέες υποσχέσεις για την αποστολή δυτικών όπλων πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επιδιώκοντας την άσκηση της επιρροής της Κίνας επί της Ρωσίας. Σύμφωνα με το Πεκίνο, ο Κινέζος απεσταλμένος έχει εντολή να συζητήσει μία «πολιτική διευθέτηση» του πολέμου κατά την διάρκεια της ευρωπαϊκής του περιοδείας που θα τον οδηγήσει επίσης στην Πολωνία, τη Γαλλία, την Γερμανία και την Ρωσία.

Η επίσκεψη είναι η πρώτη στο Κίεβο από υψηλόβαθμο απεσταλμένο από την Κίνα, η οποία έχει αναπτυσσόμενους δεσμούς με τη Ρωσία, μετά την ευρείας κλίμακας εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Το Πεκίνο έχει αποφύγει να καταδικάσει την Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία ή να μιλήσει ακόμη για «εισβολή». Με αυτή του τη στάση το Πεκίνο έχει βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων από ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, οι οποίες αμφισβητούν την αξιοπιστία της Κίνας στον ρόλο της ως ένας πιθανός μεσολαβητής στον πόλεμο.

 
 

Σήμερα ο Κινέζος αξιωματούχος συνάντησε τον Ουκρανό ΥΠΕΞ.

«Ο Κουλέμπα ενημέρωσε λεπτομερώς τον ειδικό απεσταλμένο της κινεζικής κυβέρνησης για τις αρχές αποκατάστασης μιας βιώσιμης και δίκαιης ειρήνης που βασίζεται στον σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», ανέφερε το ουκρανικό ΥΠΕΞ.

 

«Ο (Ουκρανός ΥΠΕΞ) υπογράμμισε ότι η Ουκρανία δεν αποδέχεται καμία πρόταση που να συνεπάγεται απώλεια εδαφών της ή πάγωμα της σύγκρουσης», συνέχισε η ανακοίνωση.

Ο Κινέζος αξιωματούχος θα μεταβεί στη Βαρσοβία την Παρασκευή.

 

Από το Παρίσι, η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά δήλωσε ότι ο Λι Χουί θα βρεθεί στο Παρίσι «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας». Η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας επανέλαβε την «ακλόνητη υποστήριξη» του Παρισιού στο Κίεβο.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software