x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Καρφιά» Financial Times κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη για υποκλοπές, Ελευθερία του Τύπου και Τέμπη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Άκρως αιχμηρές είναι οι αναφορές των Financial Times (FT) για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα αλλά και το δημόσιο χρέος ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου.

«Τώρα η Ελλάδα είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στο ευρωπαϊκό μπλοκ» επισημαίνει το άρθρο αλλά ταυτόχρονα τονίζει πως με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με το κράτος δικαίου και ότι οι παράνομες παρακολουθήσεις αμαύρωσαν την εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών, το editorial των FT υποστηρίζει πως «είναι ένα γεγονός που ”τσαλάκωσε” την εικόνα του πρωθυπουργού και έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα του κράτους δικαίου στην Ελλάδα».

«Η κυβέρνηση έχει επίσης κατηγορηθεί για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στα σύνορά της και ότι ευθύνεται για έναν ανησυχητικό περιορισμό της πολυφωνίας στα μέσα ενημέρωσης», σημειώνεται στο ίδιο άρθρο.

Όσον αφορά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το άρθρο κάνει έμμεσε αλλά σαφή αναφορά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη επισημαίνοντας πως «το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα έχει αναδείξει την άθλια κατάσταση ορισμένων δημόσιων υπηρεσιών και υποδομών».

Την ίδια στιγμή δεν λείπουν τα «βέλη» αναφορικά με τη διαχείριση του δημόσιου χρέους. «Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει το υψηλότερο φορτίο χρέους στην ευρωζώνη και το ΑΕΠ εξακολουθεί να είναι περίπου κατά ένα πέμπτο μικρότερο από το 2008. Μεγάλο μέρος της πρόσφατης βελτίωσης των μετρήσεων του χρέους οφείλεται στον υψηλό πληθωρισμό» επισημαίνεται στο άρθρο των FT.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software