«Επιτελικό κράτος σημαίνει να αναθέτουν έργο πριν λήξουν οι διαγωνισμοί»! Καταγγελία από το ΕΑΣ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι απ ευθείας αναθέσεις ήταν κανόνας τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Όχι μόνο στην άμυνα, αλλά παντού. Τώρα αποδεικνύεται ότι ακόμη κι όταν γίνεται κάποιος διαγωνισμός αυτός επι της ουσίας ακυρώνεται, αφού το έργο ανατίθεται πριν λήξει ο διαγωνισμός!!!

 

Απίστευτο αλλά αληθινό και το καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ Υμηττού.

Η ανακοίνωση τους:

Είχαμε καταγγείλει στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας ότι σε διαγωνισμούς που προκηρύσσονται, η διοίκηση αναθέτει πριν εκπνεύσει ο καταληκτικός χρόνος υποβολής προσφορών, όπως προκύπτει από σχετικές αναρτήσεις στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Είχαμε κατηγορηθεί από τη διοίκηση αλλά και από άλλους «παράγοντες» ότι κακώς εκθέτουμε την εταιρία και ότι όλα ήταν σύμφωνα με το νόμο.

 

Έρχεται όμως νέο λαυράκι από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, η διοίκηση στα πλαίσια της έκθεσης DEFEA 2023 διοργάνωσε εταιρική εκδήλωση στον 7ο όροφο των γραφείων των Ε.Α.Σ. στον Υμηττό με catering, μικροφωνικές, dj κλπ.

 

Οι διαγωνισμοί όμως για την ανάθεση όλων όσων χρειάζονταν για την εκδήλωση αυτή αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ δυο ημέρες μετά την εκδήλωση (!), δηλαδή στις 12 Μαΐου 2023 και ο χρόνος λήξης υποβολής αιτήσεων είναι στις 22 Μαΐου 2023…!

Δεν εκθέτουμε οι εργαζόμενοι την εταιρία. Αυτό φροντίζει να το κάνει αποκλειστικά η διοίκηση με τις ενέργειες της.

Πρώτα υλοποιούν και μετά διερευνούν με δήθεν διαγωνισμούς για την υλοποίηση. Αυτό σημαίνει επιτελικό κράτος…!

TAGS: