Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Πόσοι ακόμα πλειστηριασμοί;

0
0
0
s2smodern

Τέλος δε φαίνεται να έχουν τα βάσανα των Ελλήνων με τα χρέη που τους έχουν φορτώσει και όπως φαίνεται όσο περνάει ο καιρός συνεχώς θα αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που θα χάνουν τα σπίτια τους.

Οι ξένοι πιέζουν, οι πολιτικοί μας τα δέχονται όλα.

Στο προχθεσινό Euroworking Group παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά οι συζητήσεις που γίνονται σε τεχνικό επίπεδο, όσον αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Συγκεκριμένα, η task force, η ομάδα εμπειρογνωμόνων που έχει συσταθεί γι’ αυτό τον σκοπό και αποτελείται από τα κράτη-μέλη και τους θεσμούς, υπέβαλε ερωτήματα στους εκπροσώπους του Euroworking Group για το πώς θα πρέπει να κινηθεί στο επόμενο διάστημα. Ενώ η προεργασία βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο επίπεδο, το βασικό είναι ότι στη συζήτηση κανένας εκπρόσωπος κράτους-μέλους δεν υπέβαλε ένσταση ή εξέφρασε κάποια αμφιβολία για το κατά πόσον μια ελάφρυνση χρέους είναι απαραίτητη για την ελληνική οικονομία. Oι ίδιοι οι εμπειρογνώμονες της task force αναμένεται να γράψουν μια έκθεση με την πρώτη τεχνική επεξεργασία που θα παρουσιαστεί στο επόμενο Εuroworking Group, αυτό του Μαρτίου, καθώς και στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του Μαρτίου που θα γίνει και η πρώτη συζήτηση.

Συγκεκριμένα, στο θέμα των πλειστηριασμών δίνεται η περισσότερη δυνατή σημασία από τους θεσμούς και το Euroworking Group κάλεσε, μεταξύ άλλων, να γίνει η αντικατάσταση των συμβολαιογράφων που δεν φαίνεται να συμμετέχουν στη διαδικασία και να διαπιστωθεί μέχρι την άλλη εβδομάδα ότι υπάρχει «αποτελεσματική ροή» στο νούμερο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που γίνονται.

Θεσμοί, Πλειστηριασμοί, Σπίτια, Πιέσεις