Απίστευτο άδειασμα της Ελλάδας από τις ΗΠΑ για τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι άριστες μας λένε και μας ξαναλένε ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του! Θα πρέπει να μας εξηγήσουν τη θέση που πήρε το Στέητ Ντιπάρτμεντ για τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας από τις αλβανικές αρχές. Τέτοιο άδειασμα της Ελλάδας που έχει δώσει γη και ύδωρ στις ΗΠΑ έχουμε χρόνια να δούμε! Την ίδια περίπου ώρα ο πρωθυπουργός από τη Ρόδο μας ανακοίνωνε ότι θα μας αγοράσει και  F-35.

 

Η είδηση για τη θέση του Στέητ Ντιπάρτμεντ όπως τη μεταδίδει το κρατικό-κυβερνητικό ΑΠΕ:

«Καλούμε τις (αλβανικές) αρχές να επιβάλλουν όλους τους νόμους και τους κανονισμούς δίκαια και ισότιμα» διαμηνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, στην Αλβανία.

 
 

Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε να διασφαλιστεί η εγκυρότητα των εκλογών, καλώντας όλες τις πλευρές να συμμορφωθούν με τους νόμους και τους κανόνες.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανάφερε: «Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τις αρχές και τα πολιτικά κόμματα να διασφαλίσουν ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το θεμελιώδες δημοκρατικό τους δικαίωμα για να εκφράσουν τη βούλησή τους μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών. Είναι σημαντικό για όλους να συμμορφώνονται με τους νόμους και τους κανόνες που διέπουν τις εκλογές, καθώς και τους διεθνείς κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης αγοράς ή πώλησης ψήφων. Καλούμε τις αρχές να επιβάλλουν όλους τους νόμους και τους κανονισμούς δίκαια και ισότιμα. Αξιωματούχοι της Πρεσβείας των ΗΠΑ συμμετέχουν σε άλλους διεθνείς θεσμούς για την παρακολούθηση των εκλογών σε ολόκληρη τη χώρα».

 
Με λίγα λόγια οι Αμερικανοί υιοθετούν ή αφήνουν ανοιχτό να αποδεχτούν τις κατηγορίες που προσάπτουν στον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας οι Αλβανοί περί προσπάθειας εξαγοράς ψήφων!
 
 
TAGS: