x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Το ΤΕΘΑ ζητάει … ενοίκιο για την αναβίωση της «Μάχης των Οχυρών»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το είδαμε και αυτό. Την ώρα που η κυβέρνηση «χαρίζει» με fast track διαδικασία την πρώην ΛΑΦ Σιδηροκάστρου στις Σέρρες, για 20 έτη χωρίς μίσθωμα στον τοπικό Μητροπολίτη Μακάριο, ΥΠΕΘΑ και ΤΕΘΑ ζητούν 182,45 € από τον Δήμο Σιντικής -στην ίδια περιοχή- ως ενοίκιο για την παραχώρηση του χώρου όπου σήμερα λαμβάνει μέρος η μεγάλη εκδήλωση αναβίωσης της «Μάχης των Οχυρών».

Με έγγραφό του προς τον Δήμο Σιντικής το ΤΕΘΑ καταθέτει σχέδιο “βραχυχρόνιας εκμίσθωσης” του Ρούπελ, ζητώντας από τον δήμο Σιντικής 182,45 € ημερησίως, Να σημειωθεί πως η εκδήλωση «ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ», που πραγματοποιείται για 6η συνεχή φορά και θεωρείται κορυφαία του είδους στην Ελλάδα, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας.

Η προκλητική απαίτηση του ΤΕΘΑ,  έρχεται λίγες μέρες μετά την αυθαίρετη παραχώρηση, κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας, της πρώην ΛΑΦ Σιδηροκάστρου στην Μητρόπολη Σιδηροκάστρου, για λειτουργία Βυζαντινού και Λαογραφικού Μουσείου, Εκκλησιαστικού Μουσείου και Γραφείων, αν και επανειλημμένα ο Δήμος Σιντικής έχει αιτηθεί την παραχώρηση του ακινήτου για μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο που έχει ανάγκη η περιοχή και η πόλη.

 

Η απόφαση ελήφθη με άμεσες διαδικασίες στις 13/4/2023 από την Διοικητική Επιτροπή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΔΕ/ΤΕΘΑ) που αποτελείται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο Υπουργό ως πρόεδρο και μέλη τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, τον υπαρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Ανδρέα Κορωνάκη και τον Επιτελάρχη ΓΕ Αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο Επιτελάρχη ΓΕΣ.
Η απόφαση ΥΠΕΘΑ και ΤΕΘΑ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Τόσο ο το Δ.Σ. Σιντικής όσο και το Κ.Σ. Σιδηροκάστρου έχουν ταχθεί κατά της παραχώρησης του οικήματος στην Μητρόπολη, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση και να δοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ήδη έχει συσταθεί Επιτροπή Πολιτών, με τη συμμετοχή Δημοτικών Συμβούλων, που προχωρούν σε κινητοποιήσεις κατά της αυθαίρετης απόφασης που αποσκοπεί στην … «ιερή» ψηφοθηρία λόγω των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, μια και ο επιτόπιος μητροπολίτης Μακάριος, λειτουργεί σαν κομματάρχης της Ν.Δ.
Σε μια προκλητική ενέργεια μάλιστα, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου απαίτησε από Δήμο Σιντικής και την τοπική Αστυνομία να κατέβει πανό διαμαρτυρίας, που ανέγραφε «Η ΛΕΣΧΗ ΑΞ/ΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ» και είχε αναρτηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Πίσω από την προκλητική παραχώρηση στη Μητρόπολη Σιδηροκάστρου φαίνετα ότι κρύβεται το παρασκηνιακό και ψηφοθηρικό «deal» του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά με τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο, όταν ο πρώτος βρέθηκε στην περιοχή τον περασμένο Φεβρουάριο. Το «παζάρι» έλαβε μέρος όπως αποδείχθηκε ερήμην του  Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, που μάλιστα προέρχεται από τη Ν.Δ. και θα έχει το «χρίσμα» του κόμματος στις εκλογές.
Η σκανδαλώδη απαίτηση της τοπικής εκκλησίας αποτελούσε καιρό αίτημα του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου που έως πρότινος απορρίπτονταν από το ΤΕΘΑ, που απαιτούσε αντίτιμο σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία. Ωστόσο για λόγους άγρας ψηφοθηρίας το ακίνητο παραχωρήθηκε με άμεσες διαδικασίες μέσα σε … ένα σχεδόν μήνα στην τοπική εκκλησία πυροδοτώντας μια σειρά από αντιδράσεις.

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software