Επικεφαλής Wagner: «Η αντεπίθεση των Ουκρανών έχει ξεκινήσει – Πλησιάζουν το Μπαχμούτ»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε σήμερα ότι ουκρανικές μονάδες ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους και ότι πλησιάζουν το Μπαχμούτ από τις πτέρυγες του μετώπου.

 

Σε σχόλιά του, τα οποία δημοσίευσε η υπηρεσία Τύπου του στο Telegram ως απάντηση σε ερώτημα ρωσικών μέσων ενημέρωσης για την αναμενόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας, ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι οι ουκρανικές επιχειρήσεις είναι «δυστυχώς, εν μέρει επιτυχείς».

Νωρίτερα πάντως, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωνε πως η Ουκρανία χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα πριν ξεκινήσει την αντεπίθεσή της για να ανακαταλάβει κατεχόμενο από τη Ρωσία έδαφος.

 

«Χρειαζόμαστε ακόμη λίγο περισσότερο χρόνο», ανέφερε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη με ευρωπαϊκούς ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς, σύμφωνα με το βρετανικό BBC. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη λάβει αρκετό εξοπλισμό από δυτικούς συμμάχους για μια εκστρατεία, όμως μερικά από τα τεθωρακισμένα που τους έχουν υποσχεθεί, καταφθάνουν ακόμη. Αν τα περιμένουμε λίγο παραπάνω, οι απώλειες θα μειωθούν, είπε.

«Με [αυτά που έχουμε] μπορούμε να προχωρήσουμε και να έχουμε επιτυχία», είπε. «Αλλά θα χάναμε πολλούς ανθρώπους. Νομίζω πως αυτό είναι απαράδεκτο. Άρα πρέπει να περιμένουμε. Χρειαζόμαστε επιπλέον χρόνο», δήλωσε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το BBC.

TAGS: