Μητσοτάκης: «Το δώρο των Χριστουγέννων ήταν λάθος και δεν πρόκειται να το επαναφέρουμε ποτέ»

0
0
0
s2smodern

Σε μια δήλωση η οποία αναμένεται να συζητηθεί προχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας κάτι που... δεν υπάρχει πλέον, σε μία, μάλλον αχρείαστη πολιτικά, τοποθέτηση:

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ομιλία του στην Κύπρο, χαρακτήρισε το δώρο των Χριστουγέννων που έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια στο δημόσιο, ως «ένα λάθος» και «το οποίο δεν θα επαναφέρει... ποτέ»! «Αυτό γιατί οι νέοι», όπως είπε, «Έλληνες δε θα πρέπει να περιμένουν το δώρο στο τέλος της χρονιάς καθώς μετατρέπονται σε "πολίτες ομήρους"»! Για τους συνταξιούχους όμως με τις πενιχρές συντάξεις των 400 ευρώ τι; Μετατρέπονται και αυτοί σε "ομήρους" με το δώρο; Οι φτωχοί μισθωτοί που περίμεναν τον «13ο μισθό» για να ξεχρεώσουν λογαριασμούς και να πάρουν κάποιο δώρο στα παιδιά τους, όμηροι ήταν; Η αγορά που περίμενε το δώρο των Χριστουγέννων για να «ανασάνει», «όμηρος» ήταν; Ή μήπως ο ίδιος προετοιμάζει και την κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων και στον ιδιωτικό τομέα, όταν γίνει κυβέρνηση;

Είπε ο Κ.Μητσοτάκης:

«Η κυβέρνηση αυτή δεν έμαθε τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος. Και με πάσα ειλικρίνεια, δεν θέλω μια κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων. Οι νέοι Έλληνες δε θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι με το δώρο των Χριστουγέννων «επί της ουσίας μετατραπούν τους πολίτες σε ομήρους ενός πελατειακού συστήματος. Αντί για παροχές, θέλω να εστιάσουμε στη δημιουργία ευκαιριών». Παράλληλα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «επομένως, εάν χρειάζεται να κάνουμε κάποια εξισορρόπηση στην κοινωνική μας πολιτική, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην στήριξη των μακροχρόνια ανέργων με ευκαιρίες αντί για ένα δώρο, το οποίο δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι διαθέσιμο για πάντα».

Κύπρος, Δηλώσεις, Μητσοτάκης, Χριστούγεννα, ΔΩΡΟ