x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μαύρη τρύπα 60 εκατομμυρίων στα ΕΛΤΑ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
  • Η τρύπα στα ταμειακά διαθέσιμα αφορά στη διετία 2021 – 2022.
  • Ερώτηση 52 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» για τα 255.000.000 ευρώ που εξαφανίστηκαν από το ταμείο των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
  • Συμβάσεις του 1.000.000 ευρώ με την «αμαρτωλή» εταιρεία Πάτση.

 

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος έχουν τεθεί καταγγελίες σχετικά με την ύπαρξη ελλείμματος ύψους 60.000.000 ευρώ στα ταμειακά διαθέσιμα των ΕΛ.ΤΑ για την περίοδο 2021 – 2022.

Όπως αποκαλύπτουν οι Data Journalists, από τις 28 Φεβρουαρίου έχει δοθεί εισαγγελική παραγγελία στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι υπάρχει «μαύρη τρύπα» 60.000.000 ευρώ στα οικονομικά των ΕΛ.ΤΑ.

 

Ωστόσο δύο μήνες μετά την εντολή της Οικονομικής Εισαγγελίας καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των Data Journalists.

Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος διαβίβασε στον προϊστάμενο της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής μια ιδιαίτερα σημαντική εντολή, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στα ΕΛ.ΤΑ. Συγκεκριμένα, οι επίκουροι εισαγγελείς, ζητούσαν από το ΣΔΟΕ να διερευνήσει κατά πόσο στα ταμειακά διαθέσιμα των ΕΛ.ΤΑ υπήρχε έλλειμμα ύψους 60.000.000 ευρώ. Η παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται από την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.

 

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύουν οι Data Journalists, οι επίκουροι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση ερευνούν κατά πόσο έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος καθώς επίσης και αν έχουν ζημιωθεί τα οικονομικά των ΕΛ.ΤΑ.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε έπειτα από αναφορά που υπέβαλλε τον Νοέμβριο του 2022, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο δικηγόρος Γεώργιος Τρανταλίδης. Η αναφορά περιείχε μεταξύ άλλων, δημοσίευμα του Βηματοδότη, στο οποίο γινόταν λόγος για την ύπαρξη ελλείμματος 60.000.000 ευρώ στα ταμειακά διαθέσιμα των ΕΛ.ΤΑ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software