«Εξήντα χρόνια ΟΥΚ»

0
0
0
s2smodern

Εξήντα χρόνια Ιστορίας, εξήντα χρόνια θρύλος.

Μια περήφανη, ανεξάρτητη και δυναμική ομάδα. Καμάρι του ναυτικού, του στρατού και των Ελλήνων. Ο βάτραχος, φόβος και τρόμος των εχθρών και των μεμέτιδων. Οσοι πέρασαν από κει ξέρουν. Οι αποστολές τους δεν λέγονται και δεν γράφονται. Κανένας ιστορικός δεν θα τις συναντήσει για να τις καταγράψει και σε κανένα βιβλίο και αρχείο δεν θα τις βρεις. ΟΙ ΟΥΚ δεν χρειάζονται τίτλους, επαίνους και παράσημα, η συμμετοχή τους στην ομάδα είναι εθελοντική. Και η αγάπη για την πατρίδα δεν έχει όρια. Οι ΟΥΚ είναι πατρίδα, είναι θρησκεία, είναι οικογένεια. Είναι ζωή για θάνατο. Δεν υπάρχει πίσω. Εμπρός και πάντα εμπρός. Δεν υποχωρούν. Πεθαίνουν γιατί αυτή είναι η αποστολή τους. Η ελληνική κοινωνία τους έχει στη κορυφή του στρατού κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι διαφημιστικό τρικ. Βάτραχος σημαίνει ψυχή, ψυχή ελληνική. Ντροπή για τους ΟΥΚ δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει. Πεθαίνουν όλοι για έναν και ένας για όλους. Την Παρασκευή 26 Ιανουρίου γιορτάσαμε τα εξήντα χρόνια μας. Καλεσμένοι κι εμείς οι παλιοί, οι γεροβάτραχοι. H συγκίνηση και οι χτύποι της καρδιάς μεγάλη. Παλιοί, στραβάδια, νέοι μαζί. Το ένα σχολείο έψαχνε να βρει το άλλο.

Ο Θανάσης ήταν στην Αμερική, ο Χρίστος εγκατέλειψε, ο Δημήτρης στο νοσοκομείο, ο Νίκος μας την έκανε, απουσίες και παρουσίες πολλές. Αλλοι με παραπανήσια κιλά, με λιγότερα μαλλιά, τα μπράτσα στεγνά, η καρδιά όμως και η ψυχή ίδια και τα μυαλά στα βαθειά. Μια εκδήλωση πειθαρχημένη , με φωτογραφίες από το παρελθόν για να τα θυμηθούμε εμείς οι παλιοί και να πάρουν κουράγιο οι καινούριοι. Οι εκπαιδευτές μας, οι συμμαθητές μας, δάκρυα , χαρά και αναμνήσεις. Τότε που η ομάδα συγκεντρωνόταν το βράδυ και φώναζαν όλοι: Αύριο δεν θα εγκαταλείψει κανένας και ξανά και ξανά. Ο θρυλικός Ντάνυ, που μας άφησε νωρίς, τιμήθηκε. Τα παιδιά του πήραν τη διάκριση. Η κόρη ίδιος ο μπαμπάς της, τσαμπουκάς, πατριώτισσα, Σουλιώτισσα και Μπουμπουλίνα, μαζί με τον αδερφό της μας έκανε να δακρύσουμε.

Ντάνυ εκεί που κολυμπάς στους ουρανούς να ξέρεις για τα παιδιά σου ότι είναι στον ίδιο δρόμο που ήσουνα κι εσύ. Αυτά που μας δίδαξες, αυτά που πίστευες, γιατί τα πιστεύω μας είσαι εσύ. Να είσαι υπερήφανος γι αυτούς που άφησες πίσω σου. Αφησες ΟΥΚ.

Κωνσταντίνος Νιζάμης ΟΥΚ 44

7 Φεβρουαρίου 2018

Θρύλος, Βάτραχοι, Ιστορία, Ο.Υ.Κ