x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

DEFEA: 28 γαλλικές εταιρείες στην έκθεση της Αθήνας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Είκοσι οκτώ γαλλικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Naval Group (Platinum sponsor), η Dassault Aviation και η MBDA (Gold sponsors), θα δώσουν το παρών στην έκθεση Defence Exhibition Athens (DEFEA)», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική πρεσβεία. «Η εντυπωσιακή αυτή συμμετοχή των γαλλικών επιχειρήσεων αντανακλά τον δυναμισμό της ελληνογαλλικής συνεργασίας στον κλάδο της άμυνας και επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική εταιρική σχέση που υπεγράφη το 2021 ανάμεσα στις δύο χώρες περιλαμβάνει μια σημαντική βιομηχανική διάσταση».

 

Επιλέγοντας να προμηθευτεί μαχητικά αεροσκάφη Rafale και φρεγάτες FDI, η Ελλάδα απέκτησε σύγχρονο εξοπλισμό που ενισχύει τη διαλειτουργικότητα ανάμεσα στην αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό των δύο χωρών, ανοίγοντας το δρόμο για μια αμυντική συνεργασία που θα διαρκέσει πολλές δεκαετίες. Η συνεργασία αυτή, αποτέλεσμα αποφάσεων στο υψηλότερο επίπεδο της ελληνικής και της γαλλικής κυβέρνησης, εφαρμόζεται στην πράξη από ελληνικές και γαλλικές επιχειρήσεις, επισημαίνεται στο ίδιο κείμενο.

«Οι ανταλλαγές τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο χωρών και η κατάρτιση ικανού προσωπικού υψηλής εξειδίκευσης θα διασφαλίσουν τη συντήρηση των αεροσκαφών, των σκαφών και των οπλικών συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας. Κορυφαίο παράδειγμα της συνεργασίας αυτής αποτελεί το γεγονός ότι η Naval Group, μετά από περισσότερα από 50 συμβόλαια που προβλέπουν τη συμμετοχή 20 ελληνικών εταιρειών στην κατασκευή και συντήρηση των φρεγατών FDI, θα υπογράψει κι άλλες συμβάσεις υπεργολαβίας στο πλαίσιο της DEFEA.

Ακόμη,  γαλλικές εταιρείες όπως η THALES εντάσσουν πλέον ελληνικές επιχειρήσεις στην αξιακή αλυσίδα τους. Όλα τα παραπάνω θα αποφέρουν περισσότερη δραστηριότητα και νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software