Το εξώδικο στον νέο Ιμάμη του Βοτανικού

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει βάλει ως στόχο – με την ευγενική συμπαράσταση της αντιπολίτευσης – το να προχωρήσει ένα βήμα περαιτέρω την μετατροπή της Αθήνας σε πολυπολιτισμική πόλη, μέσω της λειτουργίας του τζαμιού στον Βοτανικό, υπάρχουν όμως και οι Έλληνες οι οποίοι αντιστέκονται. Αντιστέκονται και συνεχίζουν να υπερασπίζουν όχι μόνον τα Ιερά και τα Όσια του λαού μας, αλλά και την πολιτιστική μας συνέχεια. Έτσι στο πλαίσιο αυτό, η δικηγόρος κ. Αικατερίνη Παντελίδου, μαζί με κάποιους ακόμη συμπολίτες μας απέστειλαν στον κ. Ζακί Χιντί Μοχάμεντ, που ανακοινώθηκε ως ο πρώτος ιμάμης του τζαμιού στον Βοτανικό, ένα εξώδικο, στο οποίο αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει ο ίδιος να αρνηθεί να λειτουργήσει το τζαμί στον Βοτανίκό. Σας το παραθέτουμε: Ο χώρος εις τον οποίον επιθυμείτε να λειτουργήσετε είναι καθ’ άπασιν Ορθόδοξος Χριστιανικός και Πανάρχαιος Ελληνικός με την σφραγίδα αιώνων πολιτιστικής συνέχειας και συνοχής των Ελλήνων. Εντός αυτού ευρίσκετο ο Ναός της Αγίας Σριάδος – Παναγίας Ελευθερώτριας, βεβήλως κατεδαφισθείς, προκειμένου να χρησιμοποιηθή υφ’ Υμών ο χώρος αυτός. Εντός αυτού υπόκειται ο Ναός των Αρχαίων τεσσάρων Θεών και τμήμα του Δημοσίου Σήματος. Εντός αυτού κείται ο Ιερός Ναός του Αγίου Χριστοφόρου.

Ο χώρος περιστοιχίζεται από τας οδούς Αγίου ΢άββα, Αγίας Άννης, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Πολυκάρπου, Αγίας Σριάδος, Ορφέως. Έναντι του χώρου αυτού κείνται τμήματα της Αρχαίας Ιεράς Οδού, ολίγα μέτρα, επί του σταθμού του μετρό, ττμήμα της Αρχαίας Γέφυρας Κηφισσού, παρακείμενα ο Ιερός Κεραμεικός κλπ. Ένας χώρος απολύτως και αρρήκτως ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ. Ένας Ιερός δι’ ημάς χώρος επί της Παναρχαίας Ιεράς Οδού που κατέληγεν και καταλήγει εις την Ιεράν Ελευσίνα. Εάν ημείς εις την Ιεράν Μέκκαν σας επιθυμούσαμεν να λειτουργήσωμεν έναν Χριστιανικόν Ιερόν Ορθόδοξον Ναόν, η να κτίσωμεν ένα ομοίωμα του Παρθενώνος θα ήτο εφικτόν, θα ήτο πρέπον; Πέραν της ανωτέρω επί τροχάδην περιγραφής μας ΢ας ενημερώνομεν ότι εκκρεμούν τόσον εις τα Διοικητικά Δικαστήρια όσον και εις τα ποινικά δίκες διά την νομιμότητα του κτηρίου, και διά τας ευθύνας των αρμοδίων Διοικητικών Οργάνων, παραβλεψάντων μέχρι σήμερον, δυστυχώς, το Ορθόδοξον Χριστιανικόν και Ελληνικόν ΕΘΟΣ! Πάντα ταύτα καταδεικνύουν οτν ΔΕΝ ΕΙ΢ΘΕ ΕΠΙΘΤΜΗΣΟΙ εις τον επίδικον χώρον.

Είμεθα υποχρεωμένοι να ΢ας εκφράσωμεν την βούλησίν μας ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΙΕΡΟΝ ΝΑΟ ΤΕΜΕΝΟΣ, ΔΙΟΣΙ ΔΙΑΣΠΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΝ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΧΗΝ και ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕΝ ΝΑ ΣΕΒΑΣΘΗΤΕ ΠΑΝΤΑ Τ’ ΑΝΩΤΕΡΩ. Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία. Ελπίζουμε ο άνθρωπος στον οποίο απευθύνονται να έχει τα απαραίτητα αποθέματα αξιοπρέπειας και να εισακούσει αυτά που του εισηγούνται οι Έλληνες πολίτες.

Εξώδικο, Τέμενος, Βοτανικός, Παντελίδου, Ιμάμης