«ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» για την Αλεξανδρούπολη – Ιδρυτική διακήρυξη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την ιδρυτική διακήρυξη της δημοτικής του κίνησης παρουσίασε o υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Στάθης Ασπιώτης, στο  Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Το όνομα του συνδυασμού είναι «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ».

Ξεκινώντας την  ομιλία του ο κύριος Ασπιώτης, έδωσε έμφαση στην  θέση της Αλεξανδρούπολης και στον ρόλο που πρέπει να παίξει με τα νέα δεδομένα που έχουν  διαμορφωθεί στην περιοχή.

φωτο 2

Αναλυτικά τόνισε :

«Η Αλεξανδρούπολη θέλει έναν Δήμαρχο ηγέτη που θα μπορεί να διαχειριστεί τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα. Ένα Δήμαρχο που θα μπορεί να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο στην ανάπτυξη και την απασχόληση από το μέλλον. Χρειάζεται ένα Δήμο που να μπορεί να δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που θα ευεργετήσουν, θα βοηθήσουν τη  νέα γενιά που ονειρεύεται να μείνει στον τόπο μας, να δουλεύει με αξιοπρέπεια και να ζει σε μια πόλη, σύγχρονη και ευρωπαϊκή.   Η Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει η πρωτεύουσα της Θράκης. Το τρένο της Ανάπτυξης ξεκίνησε και μας χωράει όλους. Αρκεί να πάρουμε την Αλεξανδρούπολη στα χέρια μας»

φωτο 1

Ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ άσκησε δριμεία κριτική στη Δημοτική αρχή για την αδιαφορία απορρόφησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των Δημοτών. Για το θέμα αυτό σημείωσε.

«Χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που όμως θέλουν μελέτη και προεργασία για να απορροφηθούν.  Πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο η Αλεξανδρούπολη να είναι  απούσα και μειονεκτούσα από τις εξελίξεις. Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει μεγάλη βαρύτητα στον τόπο μας, και καθιστά την Αλεξανδρούπολη ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης, δεν μπορούμε εμείς εδώ να ζούμε στην αφάνεια και την απόλυτη στασιμότητα σε όλους τους τομείς (... )Ο δήμος Αλεξανδρούπολης πρέπει να μπει ξανά σε τροχιά δημιουργίας και ανάπτυξης. Και σας διαβεβαιώ ότι έχουμε το σχέδιο για να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν μπροστά μας» . 

Ο κ. Ασπιώτης παρουσίασε ορισμένους από τους άξονες του προγράμματός του, που μεταξύ άλλων αφορούν την καθαριότητα, τη διαχείριση των απορριμμάτων, το κυκλοφοριακό, πολιτιστικές και αθλητικές παρεμβάσεις, δράσεις για τα ΑΜΕΑ. Τέλος  έκανε  ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα ανταποδοτικά οφέλη που μπορούν να διεκδικήσουν και να πετύχουν οι δημότες της Αλεξανδρούπολης από όλα τα ευρωπαϊκά και εθνικά ενεργειακά έργα που γίνονται στην περιοχή . 

Ο κύριος Στάθης Ασπιώτης προέρχεται από τον κόσμο της αγοράς και της εργασίας , εργάστηκε αρκετά χρόνια ως Ιατρικός Επισκέπτης , ενώ έχει εκλεγεί  3 φορές Πρόεδρος του  Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης με την  στήριξη  της συντριπτικής πλειοψηφίας των Συνδικαλιστικών Παρατάξεων ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ιατρικών Επισκεπτών

TAGS: