x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ώρα μηδέν για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη: Θα «κατέβει» ή όχι στις εκλογές;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σήμερα, Τρίτη 2/5, ο Άρειος Πάγος αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» για τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές 2023. Παράλληλα, κρίνεται και η τύχη του κόμματος «Έλληνες», του Ηλία Κασιδιάρη.

Οι εργασίες της διάσκεψης ξεκίνησαν μετά και την απόρριψη της αίτησης που είχε καταθέσει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, για εξαίρεση τριών δικαστών. Συγκεκριμένα, το βράδυ αναμένεται από την Διάσκεψη Α1 ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου η ανακήρυξη των κομμάτων που θα πάρουν μέρος στις εκλογές. Μαζί, θα κριθεί και η νομιμότητα της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη, «Έλληνες». Υπενθυμίζεται πως απορρίφθηκε το αίτημα Κασιδιάρη για εξαίρεση τριών δικαστών του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, που τους κατηγορούσε για αμεροληψία και για προπαρασκευαστικές ενέργειες με σκοπό να αποκλειστεί το κόμμα του από τις εκλογές. Τώρα, το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου προχωράει τη διαδικασία για την ανακήρυξη των κομμάτων, των συνδυασμών των κομμάτων και των μεμονωμένων υποψηφίων που έχουν υποβάλει αίτηση για να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου 2023. Η ανακήρυξη των κομμάτων αναμένεται το βράδυ. Μετά την παραίτηση του Αντιπροέδρου ΑΠ Χρήστου Τζανερίκου, που ήταν Πρόεδρος του Α1 τμήματος ΑΠ, το τμήμα παρέμεινε 10μελές.

Ωστόσο, δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη, πως μπορεί να καλυφθεί αυτό το κενό, καθώς ούτε να παραιτηθεί μέλος της σύνθεσης του Α1 προβλέπεται, ούτε να προστεθεί άλλο μέλος από το Α2. Οπότε το Α1 τμήμα δικάζει με 10μελή σύνθεση. Εάν υπάρξει διχογνωμία, 5 με 5, τότε εκεί θα υπάρξει κώλυμα.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software