Ομόφωνο «όχι» στην αίτηση του κόμματος Έλληνες για την εξαίρεση δικαστών του Αρείου Πάγου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση εξαίρεσης τριών δικαστών – μελών της σύνθεσης του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, που κατέθεσε το «Εθνικό κόμμα Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη. Παράλληλα, ξεκίνησε η μαραθώνια διάσκεψη για την ανακήρυξη των κομμάτων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Χατζηλιάδης, κατέθεσε το υπόμνημα με το οποία ζητούνταν να απέχουν από τη σύνθεση του Τμήματος, το οποίο τις προσεχείς ημέρες θα κρίνει αν το κόμμα μπορεί να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές. Στο αίτημα επικαλείται δημοσιεύματα, βάσει των οποίων οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί πραγματοποίησαν προ διάσκεψη ώστε να προετοιμάσουν απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα. Αν δεν απέχουν οι δικαστές, ζητά την εξαίρεσή τους από τη σύνθεση.

Σε αυτή την περίπτωση τρεις αρεοπαγίτες από άλλο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου (Α2) θα κρίνουν το αίτημα εξαίρεσης. Από την πλευρά της, η ΝΔ είχε καταθέσει υπόμνημα στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

TAGS: