Τσακαλώτος: Ξεχάστε το δώρο Πάσχα

eukleidis-tsakalwtos-o-agglos-afanis_5.w_hr.jpg
0
0
0
s2smodern

«Στον πάγο» μπαίνουν τα σενάρια για χορήγηση δώρου Πάσχα σε συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους, καθώς... ... το «περίσσευμα» των 658.000.000 ευρώ που φάνηκε να έχει εξοικονομηθεί για τον σκοπό αυτό θα διατεθεί -υπό προϋποθέσεις- για την καταβολή κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του χρόνου! Τα παραπάνω αποκάλυψε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο της Πάτρας. Οπως εξήγησε, «το ποσό των 658.000.000 ευρώ που φάνηκε να έχει εξοικονομηθεί για τον σκοπό αυτό δεν μπορεί να διατεθεί, επειδή θα επιβαρύνει το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2019, θέτοντας σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ».

Δεν απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο να νομοθετηθεί για το τέλος του έτους νέα έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση, εφόσον διασφαλιστεί ότι και φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα θα υπερβεί τον στόχο του 3,5% του ΑΕΠ. Ετσι, ο κ. Τσακαλώτος έδωσε νέο ενδιαφέρον στην περίοδο που θα προηγηθεί των εθνικών εκλογών, εφόσον αυτές γίνουν το φθινόπωρο! «Τα τελευταία τρία χρόνια στο τέλος της χρονιάς, όταν είδαμε ότι είχαμε λεφτά πάνω από τον στόχο, αυτά τα μοιράσαμε με έναν κοινωνικό, δίκαιο τρόπο και με διαφάνεια. Αυτό θα το κάνουμε και του χρόνου, αν υπάρξει υπεραπόδοση» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις επικείμενες νομοθετικές παρεμβάσεις των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για τη διευκόλυνση χιλιάδων φορολογουμένων στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έως και σε 120 μηνιαίες δόσεις.

Αποκάλυψε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι ρυθμίσεις θα περιλαμβάνουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παρόμοια με εκείνα που θεσπίστηκαν με τον νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και ότι ο αντικειμενικός σκοπός των συγκεκριμένων παρεμβάσεων θα είναι να βοηθηθούν όσοι πραγματικά δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους, και όχι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Ετικέτες: κυβέρνηση ΟΧΙ Πάσχα Τσακαλώτος ΔΩΡΟe-genius.gr ...intelligent web software