Στα Σκόπια ο Τσίπρας για να τα παραδώσει όλα

5b26247c2200004400eeba99.jpeg
0
0
0
s2smodern

Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται τα Σκόπια έχοντας μάλιστα μαζί του μια πολυάριθμη υπουργική αποστολή και όσους εκ του επιχειρηματικού κόσμου αποδέχθηκαν την Συμφωνία των Πρεσπών με στόχο «νομιμοποιηθεί» φυσικά το κρατίδιο αυτό με το όνομα το οποίο του παραχώρησε μια ελληνική κυβέρνηση:

Το «Βόρεια Μακεδονία»

Διότι περί αυτού πρόκειται, είναι η πρώτη διεθνής παραδοχή από την Ελλάδα ότι η χώρα των Σκοπίων έχει αποδεχτεί την εκχώρηση των ιστορικών και κληρονομικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας, εκχώρηση η οποία έγινε με την θέληση της ελληνικής πλευράς. Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές «είναι μια νέα αρχή» στις διπλωματικές, οικονομικές, στρατιωτικές και ενεργειακές σχέσεις των δύο χωρών. Στις συναντήσεις που θα έχουν σήμερα οι δύο πλευρές θα εξεταστεί η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα, την Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται, μεταξύ άλλων, να εξεταστούν ζητήματα που έχουν ανακύψει όπως τα εμπορικά σήματα που περιλαμβάνουν τον όρο «Μακεδονία» ή «μακεδονικός» και ήδη έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα οι οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας. Να θυμίσουμε και το πρόσφατο κινεζικό «μπλόκο» σε ελληνικά μακεδονικά προϊόντα καθώς οι Κινέζοι είπαν ότι πρέπει να πάρουν άδεια από τα… Σκόπια για να χρησιμοποιούν τον όρο… μακεδονικός!

Αμέσως μετά την άφιξη του στα Σκόπια ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας. Θα ακολουθήσει η υπογραφή διμερών Συμφωνιών και στη συνέχεια, γύρω στο 12.30 θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις στον Τύπο. Σύμφωνα με πληροφορίες ως επί το πλείστον θα υπογραφούν κείμενα που έχουν κατά χαρακτήρα δήλωσης προθέσεων και ορισμού των πεδίων επί των οποίων ανοίγεται προοπτική συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ειδικότερα, δύο είναι οι διμερείς συμφωνίες που θα υπογραφούν

-Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας

– Συμφωνία σχετικά με την εγκατάσταση συνοριακού σημείου διέλευσης μεταξύ των δύο χωρών, συνδέοντας τους Πρόμαχους στην Ελληνική Δημοκρατία με το Majden στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Ετικέτες: Μακεδονία Σκόπια Ζάεφ Προδοσίαe-genius.gr ...intelligent web software