Παρέμβαση Τραμπ με «κεραυνούς» υπέρ Brexit

trump.jpg
0
0
0
s2smodern

Παρέμβαση με "κεραυνούς" του προέδρου των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, υπέρ του Brexit, είχαμε πριν λίγες ώρες δια στόματος του συμβούλου εθνικής ασφαλείας, Τ.Μπόλτον, ο οποίος όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, δεν άφησε πολλά περιθώρια παρερμηνειών σχετικά με την βούληση του Λευκού Οίκου. Η αποκωδικοποίηση των όσων είπε ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου δείχνουν πως έρχονται "σεισμικές" αλλαγές στην Ευρώπη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ αποφασισμένο για μετωπική σύγκρουση με τις αξίες και τα πιστεύω που πρεσβεύει το Βερολίνο και η Α.Μέρκελ.

Εξάλλου οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο ναδίρ όπως έχει ήδη αποκαλύψει το pronews.gr. Ο Τ.Μπόλτον τόνισε πως "εμείς δεν είμαστε η διακυβέρνηση Μ.Ομπάμα, ανυπομονούμε για ένα Brexit καθώς και να εφαρμοσθεί η βούληση του βρετανικού λαού"! Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τ.Μπόλτον: "Ανυπομονούμε για μια εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, με ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο απελευθερωμένο από την Ευρώπη. Ο πρόεδρος Ν.Τραμπ ανυπομονεί να εκπληρωθεί η επιθυμία του βρετανικού λαού. Μετά το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί στην "κορυφή των προτεραιοτήτων" μας. Θα προχωρήσουμε σε μια νέα εμπορική συμφωνία. Ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου δεν πρέπει να φοβάται καθόλου σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία. Αυτοί που ανησυχούν λέγοντας πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα καταστραφεί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, να γνωρίζουν ότι θα πέσουν στις ΗΠΑ. Στεκόμαστε εδώ και περιμένουμε να συνάψουμε εμπορική συμφωνία με ένα Ηνωμένο Βασίλειο ανεξάρτητο από την ΕΕ. Η δέσμευση του Ν.Τραμπ στο Brexit είναι δεδομένη. Ο πρόεδρος ανυπομονεί να εφαρμοσθεί η βούληση του βρετανικού λαού και ακόμη περισσότερο, ανυπομονεί να συνάψει εμπορική συμφωνία.

Επαναλαμβάνω, αυτή δεν είναι η διακυβέρνηση Ομπάμα. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Θα είμαστε εδώ για εσάς". Να σημειωθεί πως νωρίτερα το μήνα αυτό, ο Ν.Τραμπ ανέφερε πως δεν μπορούσε να πιστέψει πως άσχημα πήγαιναν οι διαπραγματεύσεις του Brexit. Eίχε τονίσει βέβαια ξανά την επιθυμία να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και να εφαρμοσθεί η βούληση του βρετανικού λαού.

"Μιλάμε μαζί τους για εμπόριο και μπορούμε να κάνουμε μια πολύ μεγάλη συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο" τόνισε.

 

Pronews

Ετικέτες: Τράμπ ΗΠΑ Παρέμβαση Brexit Κεραυνοίe-genius.gr ...intelligent web software