x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Δεν είναι κατάλληλη ώρα για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ» δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Άμυνας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε αργά το βράδυ χθες Πέμπτη πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή οι σύμμαχοι στο NATO να αποφασίσουν για την ένταξη της Ουκρανίας στη στρατιωτική συμμαχία.

 

«Η πόρτα είναι ανοικτή (…), αλλά δεν είναι τώρα η στιγμή να αποφασίσουμε», δήλωσε ο κ. Πιστόριους στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, εξηγώντας πως δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση εν μέσω του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία πριν από σχεδόν 14 μήνες.

Οι σύμμαχοι πρέπει να ζυγίσουν, πολύ «προσεκτικά», τι ακριβώς θα προσφέρουν επίσημα στο Κίεβο, συνέχισε. «Πρέπει να παίρνει κανείς αποφάσεις ψύχραιμα, όχι εν θερμώ», επέμεινε.

 

Ο ΓΓ του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ υποσχέθηκε στην Ουκρανία περαιτέρω υποστήριξη στην προσπάθειά της να ενταχθεί στη συμμαχία στην επίσκεψή του χθες στο Κίεβο, την πρώτη μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

 
 

Ωστόσο υπάρχουν διαφωνίες στη συμμαχία για το εάν πρέπει να προσφερθεί άμεσα ένταξη στη συμμαχία, ιδίως στην προσεχή σύνοδο κορυφής του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού τον Ιούλιο στο Βίλνιους, όπως ζήτησε χθες ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software