Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Γεωργούλης

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται από χθές το βράδυ ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, αφού η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ανακοίνωσε ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει μέχρις στιγμής το φώς της δημοσιότητας η ποινική υπόθεση για την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας του αφορά υπόθεση παρενόχλησης. Η η καταγγέλλουσα είναι εργαζόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όταν έγινε η καταγγελία ήταν υπάλληλος της Ευρωβουλής, ενώ πλέον είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ανήκει στη νέα γενιά στελεχών του κόμματος και συνδέεται με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης κάνει λόγο για «καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια» και υπογραμμίζει ότι πρόκειται για «επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές».
Στο θέμα πάντως ενεπλάκη και η Νέα Δημοκρατία, η οποία με ανακοινωσή της υπογραμμίζει ότι ο ευρωβουλευτής λέει ότι παραιτήθηκε ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν για καταγγελία εις βάρος του. Και ερωτά «Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία» αλλά και εάν «έγινε σήμερα για πρώτη φορά;»

TAGS: