Τοποθέτηση στο ΑΜ-Θ για το Σκοπιανό από τον Αν. Ναθαναηλίδη

190717-psymv-kavala.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Ο περιφερειακός σύμβουλος Αναστάσιος Ναθαναηλίδης, ο οποίος στην αρχή της συνεδρίασης ανεξαρτητοποιήθηκε από την Ελληνική Αυγή, δηλώνοντας όμως την στήριξή του στην Χρυσή Αυγή ως ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, εισηγήθηκε το θέμα ως εξής:

"Καταθέτουμε το ψήφισμα, ώστε η Ελλάς να μην αποδεχθεί το όνομα Μακεδονία για το γειτονικό μας κράτος. Έχουμε την πεποίθηση ότι το ψήφισμα εκφράζει τη βούληση του συνόλου των κατοίκων της περιφέρειας και όλης της Ελλάδας. Ως Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούμε να χρησιμοποιείται το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας από το κράτος των Σκοπίων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον σφετερισμό της δικής μας ιστορικής ταυτότητας, για μία πολιτική σκοπιμότητα. Να δοθεί ο λόγος στον ελληνικό λαό, για να αποφασίσει με δημοψήφισμα. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα". Ενώ συνέχισε με δήλωση:

''Ως Έλληνες εθνικιστές δεν πρόκειται επουδενί να δεχθούμε να χρησιμοποιεί το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Ως Έλληνες Μακεδόνες αισθανόμαστε την τιμή και την ευθύνη να μην επιτρέψουμε την εξαφάνιση, κάτω από πολιτικές σκοπιμότητες, της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τον σφετερισμό της δικής μας ιστορικής και εθνικής ταυτότητας εν ονόματι κάποιας πολιτικής σκοπιμότητας. Οι λαοί, που αναζητούν κάποια εθνική ονομασία για να αυτοπροσδιοριστούν, δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν σε βάρος άλλων λαών. Ζητάμε δε να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα''.

Ετικέτες: Δημοψήφισμα Σύμβουλος ΑΜΘ Περιφερειακός