Διαμάχη για τον αποκλεισμό της παραλίας «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο για όλο το καλοκαίρι

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Κλειστή θα παραμείνει όλο το καλοκαίρι η φημισμένη παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο. Συγκεκριμένα, μετά από κοινή υπουργική απόφαση η διάσημη παραλία θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023, 

«Το ναυάγιο έχει μία αρνητική προϊστορία με μεγάλες κατολισθήσεις. Οι κατολισθήσεις δεν είναι αρνητικό φαινόμενο. Από τις μάζες ρέουν στην παραλία κι αυτή τροφοδοτείται με το υλικό, ώστε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των μαζών που κατολισθαίνουν και της διάβρωσης που υφίσταται από το κύμα. Εάν δεν υπήρχαν οι κατολισθήσεις στο «Ναυάγιο» δεν θα υπήρχε παραλία», εξήγησε στο MEGA ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 στο «Ναυάγιο» σημειώθηκε κατολίσθηση, από την οποία τραυματίστηκαν εφτά άτομα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2022 σημειώθηκε ένας μικρός σεισμός και κατέρρευσαν βραχώδεις μάζες στην παραλία.

Για το κλείσιμο της παραλίας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δικηγόρος Νίκος Πέττας, ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί σύντομα μία λύση για το «Ναυάγιο», καθώς αποτελεί ζήτημα της εθνικής τουριστικής οικονομίας.

«Το «Ναυάγιο» τελικά έχει καταστεί απολύτως ασφαλές γιατί είναι κλειστό! Τώρα δεν μπορούν να το πλησιάσουν ούτε από θαλάσσης ούτε από το πλάτωμα. Αυτή τη στιγμή το έχουμε παραχαρακώσει με αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Οι κυρώσεις για τα καραβάκια εάν παραβιάσουν την κοινή υπουργική απόφαση ξεκινούν από 50 ευρώ και φτάνουν μέχρι 60.000 ευρώ», δήλωσε.

«Έχουμε καταστήσει το «Ναυάγιο» μουσειακό έκθεμα και δεν αφορά αυτό την τοπική οικονομία. Το «Ναυάγιο» είναι υπερτοπικό ζήτημα, σχετίζεται με την εθνική τουριστική οικονομία», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, μία σειρά από μέτρα εξετάζονται για τη διάσημη παραλία της Ζακύνθου, με τον ίδιο να τονίζει πως εκείνο που προέχει είναι η ασφάλεια.

TAGS: