x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τα καθρεφτάκια του Ακάρ και η μνήμη χρυσόψαρου

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μεγάλης μερίδας των ελληνικών μέσων ενημέρωσης που προβάλλουν, με καταιγιστικό τρόπο θα λέγαμε, την ανάγκη αναθέρμανσης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων στο πλαίσιο της «διπλωματίας των σεισμών», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χ. Ακάρ (και πρώην Αρχηγός του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου ΕΔ μέχρι την 8/7/2018), σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU, επιβεβαίωσε την άτυπη συμφωνία με την Αθήνα για επέκταση του μορατόριουμ μεγάλων ασκήσεων στο Αιγαίο για ολόκληρη τη θερινή σεζόν (από 15 Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου). Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι «το προσεχές διάστημα αναμένουμε θετικές εξελίξεις σε ορισμένα θέματα, όπως η παράταση της διάρκειας μορατόριουμ που προβλέπει την αποφυγή ασκήσεων στα διεθνή ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου που υπάρχει έντονος τουρισμός».

 

Ο «φίλος Χουλούσι» (όπως τον προσφώνησε ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας), εξέφρασε επίσης την ελπίδα του ότι τα «υπαρκτά προβλήματα» ανάμεσα στις δύο χώρες μπορεί να επιλυθούν «στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου, με ειρηνικό τρόπο, σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας, με διάλογο και με αλληλοσεβασμό».

Διαβάζοντας λοιπόν τα σχετικά δημοσιεύματα  και βλέποντας τις δηλώσεις και τις ενέργειες Υπουργών της Κυβέρνησης, αλλά και του ιδίου του Πρωθυπουργού της χώρας μας, είναι να απορεί κανείς πως είναι δυνατόν να ενεργούμε τόσο επιπόλαια (εκτός εάν οι Κυβερνώντες ξέρουν κάτι το οποίο δεν γνωρίζει η κοινή γνώμη). Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η ΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, τα οποία δεν είναι άμοιρα ευθυνών.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, προκαλεί απορία το γεγονός της υπερπροβολής των δηλώσεων Ακάρ και κυρίως της ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ και ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, δηλαδή χωρίς να εξετάζουμε ΠΟΙΟΣ είναι ο κύριος Ακάρ, ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ κατά της χώρας μας, ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ στον Έβρο, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο κατά τη διάρκεια της θητείας του στον υπουργικό θώκο, και κυρίως δεν εξετάζουμε τους ΛΟΓΟΥΣ που τον ωθούν στις γεμάτες αγάπη δηλώσεις του για την Ελλάδα.

 
 

Θα υπενθυμίσουμε λοιπόν, σε όσους «ξεχνούν», τα παρακάτω:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΑΚΑΡ

 

Ο Χ. Ακάρ, ήταν Αρχηγός των ΕΔ της Τουρκίας έως και την 8 Ιουλίου 2018, οπότε και ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι από τους στενότερους συνεργάτες του Ερντογάν (μαζί με τον Διοικητή της ΜΙΤ Χ. Φιντάν) και προαλείφεται για Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε περίπτωση επανεκλογής του Ερντογάν στις επερχόμενες εκλογές της 14 Μαΐου.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΑΚΑΡ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Χ. Ακάρ ως Υπουργός Άμυνας πρωτοστάτησε στις δηλώσεις και στις απειλές κατά της χώρας μας. Ειδικότερα, και σε πείσμα όσων θέλουν να ξεχάσουμε, είναι αυτός που εστιάζει μονίμως στο Καστελόριζο λέγοντας: «Το Καστελόριζο απέχει μόνο 1.950 μέτρα από τις τουρκικές ακτές. Οι σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών μας μπορούν να πάνε εκεί κολυμπώντας» (ομιλία στην Ακαδημία του ΠΝ  στις 24/12/2021).

 

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου του στις ενημερώσεις των διαπιστευμένων δημοσιογράφων κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει συνεχώς το δήθεν «καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου» αναφέροντας μάλιστα και αριθμητικά στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, υπάρχουν συνεχείς αναρτήσεις του Υπουργείου του για συλλήψεις «τρομοκρατών του PKK και του κινήματος FETO», οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα, κατηγορώντας έμμεσα την Ελλάδα, ως χώρα υποδοχής και υπόθαλψης τρομοκρατών.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΕΒΡΟ-ΑΙΓΑΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΑΚΑΡ

Κατά τη διάρκεια της θητείας του τον Μάρτιο του 2020, (κρίση του Έβρου κατά τους ιθύνοντες), οχήματα των τουρκικών ΕΔ προσπαθούσαν να γκρεμίσουν τον φράχτη και να παραβιάσουν τα σύνορα της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του το καλοκαίρι του 2020 ο τουρκικός στόλος συνόδευε πλοία σεισμικών ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αυξάνοντας κατακόρυφα την ένταση και παραβιάζοντας κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Μάλιστα, το Υπουργείο του με αναρτήσεις στο Twitter πρόβαλλε αυτή την παραβατική συμπεριφορά, βαφτίζοντας τις περιοχές πλεύσης του ερευνητικού πλοίου ORUC REIS ως «περιοχές δικαιοδοσίας της Τουρκίας», όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που ακολουθεί.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του (και όχι μόνο), τα Μνημόνια Παπούλια – Γιλμάζ (27/5/1998) και Μπακογιάννη – Γκιούλ (10/6/2006), τα οποία προβλέπουν αποφυγή διεξαγωγής ασκήσεων και μείωση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων, κατά το διάστημα 15/6 έως 15/9 πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, με αποτέλεσμα τα έτη 2018-2022 και για το 4μηνο Ιουν-Σεπ να έχουμε:

– 10.074 Παραβιάσεις Εθνικού Εναερίου Χώρου, με τα τουρκικά Α/Φ-UAV να φτάνουν ανοικτά της Σκύρου, ανοικτά της Μυκόνου, ακόμα και σε πολύ κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου στην Κρήτη.

– 175 υπερπτήσεις τουρκικών εναερίων μέσων πάνω από Εθνικό έδαφος.

– 437 εμπλοκές μεταξύ Ελληνικών και Τουρκικών μαχητικών Α/Φ.

– 4.243 παραβιάσεις των χωρικών μας υδάτων, από τουρκικά πολεμικά πλοία και πλοία της τουρκικής Ακτοφυλακής, η ναυπήγηση μερικών από αυτά τα πλοία έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας και της Κύπρου, που συνεισφέρουν στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Από τα παραπάνω, νομίζουμε ότι και ο πιο αδαής καταλαβαίνει την προσπάθεια του Ακάρ (με την ανοχή μας), να μας πουλήσει καθρεφτάκια μιλώντας για μορατόριουμ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, όταν ο ίδιος και κυρίως η Κυβέρνηση στην οποία ανήκει, έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις σχετικές συμφωνίες μεταξύ των 2 χωρών.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΩΝ (ΤΩΡΙΝΩΝ) ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΚΑΡ

Άραγε τι έπαθε ξαφνικά ο «φίλος Χουλούσι» και μας κάνει επίθεση φιλίας ;

Mήπως κυριεύτηκε από αγάπη για την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή ;

Mήπως πλημμύρισε από αγάπη για την ”σύμμαχο, φίλη και γείτονα” Ελλάδα;

Mήπως άλλαξε η κεντρική στρατηγική της Τουρκίας να καταστεί περιφερειακή δύναμη εις βάρος των συμφερόντων των γειτονικών της χωρών (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) ;

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ.

Οι δηλώσεις Ακάρ λοιπόν, κατά τη γνώμη μας, ωθούνται από :

Λόγους που σχετίζονται με το εσωτερικό της Τουρκίας: Για να επιτευχθεί η επανεκλογή Ερντογάν, απαιτείται η ελπίδα άμεσης ανάταξης της οικονομίας ή οποία στην παρούσα χρονική συγκυρία, μπορεί να γίνει μόνο μέσω εσόδων από τον τουρισμό, αλλά και από τα κοινοτικά κονδύλια της Ε.Ε. Να μην ξεχνάμε ότι στην προώθηση του τουρισμού στην Τουρκία συνεισφέρει και η χώρα μας, αφήνοντας ανενόχλητη την καμπάνια περί TURKAEGEAN και συμμετέχοντας σε τουριστικές εκθέσεις, στις οποίες υπάρχουν περίπτερα του ψευδοκράτους.

Λόγους που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας: Η Άγκυρα προβάλλει, μετά τους σεισμούς, διεθνώς και με μεγάλη ένταση ένα φιλικό προσωπείο προς την Αθήνα (εκμεταλλευόμενη και την πρωτοφανή στάση των Κυβερνόντων που συμπεριφέρονται ωσάν να ξέχασαν τι έχει κάνει η Τουρκία), προκειμένου αφενός να εξομαλύνει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και να μπορέσει να πάρει τα F-16 και αφετέρου να συνεχίσει να εμποδίζει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ προκειμένου να λάβει όσο το δυνατόν περισσότερα ανταλλάγματα από τη Δύση, την ώρα που οι εμπορικές σχέσεις της με την Ρωσία ανθίζουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανατολίτικων παζαριών του καθεστώτος της Τουρκίας αποτελούν οι πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου της Προεδρίας και στενού συνεργάτη του Ερντογάν, I. Kαλίν, ο οποίος με θράσος είπε ότι «οι ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσουν το ζήτημα των F-16, προκειμένου να συναινέσει η Άγκυρα στην ένταξη (και) της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

Επιπλέον, η Άγκυρα με την επίθεση φιλίας προς την Ελλάδα (η οποία βρίσκει και αρκετούς πρόθυμους στην Αθήνα τον τελευταίο καιρό), αδυνατίζει, στην ουσία, τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν τις ελληνικές θέσεις (μεταξύ αυτών ο Γερουσιαστής Mενέντεζ), και είναι υπέρμαχοι της σκληρής στάσης έναντι της Τουρκίας όσο συμπεριφέρεται με τρόπο που περιφρονεί κάθε έννοια Διεθνούς νομιμότητας.

Αλήθεια, όσοι στην Ελλάδα υποστηρίζουν με θέρμη τον «ξαφνικό έρωτα» με την Τουρκίας «χωρίς ταμπού», δεν καταλαβαίνουν ότι την ίδια ώρα προκαλούν και προσβάλλουν τους υποστηρικτές των ελληνικών θέσεων ;

Aντί επιλόγου, θα θυμίσουμε στους έχοντες μνήμη χρυσόψαρου (ή μήπως μας κρύβουν κάτι; ) την διαχρονική στάση της Τουρκίας, με τα λόγια του Γερουσιαστή Μενέντεζ στην πρόσφατη ομιλία-τοποθέτηση του στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, όπου απευθυνόμενος στον Υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken και σε διάστημα 90 δευτερολέπτων τα είπε όλα:

«Πώς ονομάζετε μια χώρα:

Που παραβιάζει τον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα άλλης χώρας χωρίς προηγούμενη πρόκληση;

Που πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (AOZ) άλλης χώρας;

Που αγοράζει ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό κατά παράβαση της αμερικανικής νομοθεσίας;

Που έχει περισσότερους δικηγόρους και δημοσιογράφους στη φυλακή από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα και φυλακίζει τον κύριο πολιτικό της αντίπαλο πριν από τις εκλογές;

Που επιδιώκει να εμποδίσει δια της βίας τα δικαιώματα ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε για έρευνα στην υφαλοκρηπίδα του;

Που όχι μόνο δεν έχει επιβάλλει κυρώσεις στη Μόσχα, αλλά έχει εξάγει αγαθά αξίας περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων στη Ρωσία;

Που συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία, μεταξύ άλλων και εναντίον εταίρων των ΗΠΑ όπως οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις;

Πού εμποδίζει την κρίσιμη διεύρυνση του ΝΑΤΟ;

Που συνεχίζει να κατέχει τμήμα χώρας της Ε.Ε. με 40.000 στρατιώτες και κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και επιδιώκει να ανοίξει μια περίκλειστη περιοχή (Βαρώσια) από τα Ηνωμένα Έθνη;

Που αρνείται τη θρησκευτική ελευθερία στον θρησκευτικό ηγέτη (Οικουμενικό Πατριάρχη), εκατομμυρίων πολιτών της ελληνορθόδοξης πίστης;

Που μετέτρεψε μια εκκλησία (Αγία Σοφία) τζαμί κατά παράβαση των δεσμεύσεων της UNESCO;

Πού έχει συλλάβει και φυλακίσει προσωπικό των ΗΠΑ;

Blinken: Νομίζω ότι θα την αποκαλούσα προκλητικό σύμμαχο.

Menendez: Λοιπόν, εγώ ονομάζω αυτή τη χώρα Τουρκία. Και η πραγματικότητα είναι ότι δεν νομίζω ότι μια τέτοια χώρα αξίζει να λάβει τα F-16

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software