Αυστραλός ο μακελάρης στη Νέα Ζηλανδία

terant1.png
0
0
0
s2smodern

Ένας 28χρονος Αυστραλός φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης στο ένα από τα δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία που άφησε πίσω της τουλάχιστον 40 νεκρούς και 20 τραυματίες. Σύμφωνα με τη New Zealand Herald, το όνομα με το οποίο εμφανιζόταν στο twitter ο δράστης είναι «Μπρέντον Τάραντ» (Brenton Tarrant). Ο «Τάραντ» κατά τις ίδιες πληροφορίες μετέδωσε live στο Facebook την επίθεσή του σε ένα βίντεο διάρκειας 17 λεπτών την ύπαρξη του οποίου επιβεβαίωσε η αστυνομία ανακοινώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια να «κατέβει» το υλικό. Ένα τμήμα του βίντεο μετέδωσε η Dailymail. Σε αυτό φαίνεται ο «Τάραντ» να ανοίγει το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, να βγάζει από αυτό ένα όπλο και να κατευθύνεται στο τζαμί.Ο Brenton Tarrant μεγάλωσε στο Grafton, μία μικρή πόλη της New South Wales στην Αυστραλία.

Ο πατέρας του ήταν αθλητής του τριάθλου και πέθανε από καρκίνο το 2010 σε ηλικία μόλις 49 ετών. Η μητέρα του ζει στο Grafton.Ο πατέρας του ήταν αθλητής του τριάθλου και πέθανε από καρκίνο το 2010 σε ηλικία μόλις 49 ετών. Η μητέρα του ζει στο Grafton.Ο Tarrant πήγε σε δημόσιο λύκειο και μετά εργάστηκε ως personal trainer στι γυμναστήριο Big River Squash and Fitness Centre. Μία γυναίκα που τον είχε γνωρίσει στο γυμναστήριο είπε ότι είχε εμμονή με τη σωστή διατροφή και τη γυμναστική και ήταν υπερβολικά πειθαρχημένος. Ηταν πολύ αφοσιωμένος στη δουλειά του και δεν συζητούσε πολιτικά. Λίγο καιρό πριν, εγκατέλειψε το Grafton και άρχισε να ταξιδεύει στο εξωτερικό. Πληροφορίες μεταδίδουν ότι μόλις μπήκε στο τζαμί ο «Τάραντ» άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως δίνοντας χαριστικές βολές σε όσους προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Στο ίδιο βίντεο ο «Τάραντ» φέρεται να μπαίνει από δωμάτιο σε δωμάτιο στο τζαμί και να πυροβολεί συνεχώς. Η πρώτη φάση της φονικής επίθεσής του κράτησε 3 λεπτά με τον ίδιο να επιστρέφει αφού πήρε νέα πυρομαχικά προκειμένου να δει αν υπάρχουν επιζήσαντες.

Ο «Τάραντ» σε λογαριασμό του στο Twitter που έχει απενεργοποιηθεί είχε αναρτήσει φωτογραφίες με όπλα και πυρομαχικά πάνω στα οποία είχε γράψει μηνύματα με λευκή μπογιά.

Ετικέτες: Νεκροί Μακελάρης Τζαμί Αυστραλός Νέα Ζηλανδίαe-genius.gr ...intelligent web software