Στα «κάγκελα» οι Σκοπιανοί εθνικιστές: Επιμένουν σε «μειονότητα» στην Ελλάδα

124.jpg
0
0
0
s2smodern

Στα ύψη βρίσκεται η αντιπαράθεση στα Σκόπια μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ το VMRO και πλήθος ακραίων εθνικιστών του κρατιδίου προχωρούν σε επιθετικές κινήσεις και ρητορική κατά της χώρας μας.

Τα Σκοπιανά ΜΜΕ επιμένουν σε «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα ενώ επισημαίνουν προκλητικά πως στην «Αιγαιατική» Μακεδονία υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες που μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα. Αυτή την «πόρτα» άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησε την Ελλάδα σε ένα νέο ανοικτό μέτωπο διεκδικήσεων και αλυτρωτισμού. Δια χειρός Τσίπρας-Κοτζιά, αλλά και με την ευθύνη όσων δεν αντέδρασαν όσο μπορούσαν, ζούμε μια νέα εθνική τραγωδία. Καθημερινά, πολλές είναι οι δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης, αλλά και τα δημοσιεύματα αντιπολιτευόμενων εφημερίδων που αντιδρούν στην εφαρμογή της συμφωνίας. Φιλικά στην αντιπολίτευση Μέσα, κάνουν μάλιστα λόγο, σχολιάζοντας δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, για «Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα». «Η καταγωγή του υπουργού Ντιμιτρόφ είναι από την Αιγαιατική Μακεδονία, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μιλούν την μακεδονική γλώσσα, την οποία η Ελλάδα αρνείται να αναγνωρίσει, όπως αρνείται να αναγνωρίσει και μακεδονική μειονότητα, την οποία η Αθήνα αποκαλεί σλαβική και αρνείται να της εκχωρήσει δικαιώματα», γράφει η εθνικιστική ιστοσελίδα «Republika».

Η υποψήφια της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επικείμενες προεδρικές εκλογές αντιδρά στην δήλωση του ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ ότι «η μακεδονική γλώσσα που ομιλείται από τους πολίτες και την διασπορά της Βόρειας Μακεδονίας δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες Μακεδόνες» Όπως μεταδίδουν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας, η υποψήφια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 21 Απριλίου και 5 Μαΐου 2019, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάφκοβα, με ανάρτησή της στο Facebook, αντέδρασε στην δήλωση στην οποία προέβη ο ΥΠΕΞ της «Βόρειας Μακεδονίας», Νίκολα Ντιμιτρόφ, κατά την διάρκεια της υπογραφής της συμφωνίας για την διάνοιξη νέας συνοριακής διόδου μεταξύ Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας στην περιοχή των Πρεσπών (Λαιμός-Μάρκοβα Νόγκα), όπως αναφέρει το veteranos.gr .

Ετικέτες: Σκόπια Ελλάδα Ζάεφ Εθνικιστές Μειονότηταe-genius.gr ...intelligent web software