Σε τροχιά ανόδου οι τιμές των καυσίμων: Έφτασε τα δυο ευρώ η αμόλυβδη!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Κοντά στα δύο ευρώ κοντεύει να φτάσει η τιμή στο λίτρο της αμόλυβδης με τους οδηγούς να ανησυχούν για το ύψος των τιμών των καυσίμων ενόψει της πασχαλινής εξόδου.

Τόσο ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος των Πρατηριούχων Αττικής, όσο και η πρόεδρος των βενζινοπωλών, Μαρία Ζάγκα εκτιμούν ότι η βενζίνη θα αγγίξει τα 2 ευρώ στην Αττική το Πάσχα. Όσοι επισκέφτηκαν ήδη κάποια πρατήρια καυσίμων στην Αθήνα είδαν αύξηση στις τιμές που έκαναν την αμόλυβδη βενζίνη να αγγίζει τα 2 ευρώ. Η αύξηση στα καύσιμα έγινε άμεσα αισθητή στη χώρα μας, αμέσως μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου και ήδη η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια καυσίμων έχει εκτοξευτεί με το «ταβάνι» να μη μπορεί κανείς με σιγουριά που θα είναι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σε πρατήριο καυσίμων κεντρικής λεωφόρου της Αθήνας οι τιμές διαμορφώθηκαν ως εξής:
 
    • 1,928 ευρώ η Unleaded 95
    • 2,048 ευρώ η Unleaded 98
    • 2,245 ευρώ η S. Unleaded 100

Ταυτόχρονα, μικρή αύξηση παρατηρήθηκε και στο πετρέλαιο, με τις τιμές από χθες να ανεβαίνουν στα +0,08 ευρώ για τη βενζίνη και στα +0,06 ευρώ για το πετρέλαιο. Αρκετά ανήσυχοι εμφανίζονται οι βενζινοπώλες, που γέμισαν σήμερα τις αντλίες με ακριβότερα τιμολόγια, χωρίς ωστόσο να μπορούν να εξηγήσουν τις απότομες αυξήσεις. Όπως όλα δείχνουν οι αυξήσεις θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου, με τους κατοίκους στις επαρχιακές πόλεις και τα νησιά να έρχονται μάλιστα αντιμέτωποι με βενζίνη που θα ξεπερνά τα 2 ευρώ ανά λίτρο.

TAGS: