x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουμε για τα «γκολ από τα αποδυτήρια» που μας έχει βάλει η Τουρκία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ή κάτι δεν έχουμε καταλάβει καλά ή στα ελληνοτουρκικά έχουμε «φάει γκολ από τα αποδυτήρια»! Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να συμβαίνει το πρώτο…Αλλά μετά από την κοινή εμφάνιση Παναγιοτόπουλου-Ακάρ στην Τουρκία ομολογούμε ότι έχουμε απορίες:

 
  1. «Να προσπαθήσουμε» είπε ο Τούρκος υπουργός ΄Αμυνας Χουλουσί Ακάρ στο τέλος των κοινών δηλώσεων. Ο Έλληνας ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος επανέλαβε σας αντίλαλος το «να προσπαθήσουμε» με συγκαταβατικό ύφος.
  2. Η Τουρκία έχει πολλά να κάνει και σκληρά να προσπαθήσει. Ξεκινώντας από το σεβασμό του διεθνούς δικαίου , συνεχίζοντας με τον τερματισμό των προκλήσεων, των παραβιάσεων, των υπερπτήσεων, της παραβίασης των χωρικών μας υδάτων, της χρησιμοποίησης των μεταναστών και των προσφύγων ως όπλου εναντίον της Ελλάδας. Και πολλά άλλα οφείλει να προσπαθήσει να κάνει.
  3. Η ελληνική κυβέρνηση και ο ΥΕΘΑ τι ακριβώς σκέφτονται όταν λένε «να προσπαθήσουμε» για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο; Θα αποστρατιωτικοποιήσουμε τα νησιά; Θα σταματήσουμε τις αναγνωρίσεις-αναχαιτίσεις στον αέρα; Θα κάνουμε τα στραβά μάτια στις υπερπτήσεις στον αέρα και στις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων; Θα σταματήσουμε να κάνουμε ασκήσεις στο Αιγαίο που σε μεγάλο βαθμό ήδη το κάνουμε; Ποια θα είναι η προσπάθεια μας, γιατί πολλά μπορούν να περάσουν από το μυαλό μας. Και με όσα έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια έχουμε κάθε δικαίωμα να ΄ μαστε καχύποπτοι.

Η Ελλάδα ΔΕΝ προκαλεί καμία ένταση και κανένα πρόβλημα στην περιοχή. Η Ελλάδα δέχεται στρατιωτική πίεση από την Τουρκία για να συμφωνήσει σε συζητήσεις με «ανοιχτή ατζέντα» με την Τουρκία. Κάτι για το οποίο μας σπρώχνουν «φίλοι και σύμμαχοι» με πρώτους τους Αμερικανούς.

Το να εμφανίζεται η Ελλάδα σύμφωνη στην «προσπάθεια αποκλιμάκωσης» στο Αιγαίο είναι «γκολ από τα αποδυτήρια» για την Τουρκία.

 
ADVERTISING
https://cm.teads.tv" scrolling="no" title="vpaid-ui" frameborder="0" style="box-sizing: border-box; margin: 0px !important; padding: 0px !important; width: 696px !important; height: 392px !important; border: 0px !important; overflow: hidden !important; float: none !important; max-height: 392px !important; display: block;">

Δεν θα κουραστούμε να ρωτάμε ,γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φωνάζουν και δεν καταγγέλουν τα αλλεπάλληλα «φάουλ» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα και ειδικά στα ελληνοτουρκικά. Όπλα έφυγαν από τα νησιά και δεν αντικαταστάθηκαν. Η μυστική διπλωματία που στην πραγματικότητα ήταν «διπλωματία Ι.Χ» του κ.Μητσοτάκη δεν γνωρίζουμε σε τι περιπέτειες μπορεί να έχει βάλει ήδη τη χώρα. Κι όμως πέρα από μερικές φωνές και καταγγελίες δεν υπήρξε επιμονή στην αναζήτηση ευθυνών. Ανησυχούν στην αντιπολίτευση και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι «μπατριώτες των εξοπλισμών» που ως μέτρο πατριωτισμού έχουν τα δισεκατομμύρια των αγορών οπλικών συστημάτων θα τους κατηγορήσουν ότι κάνουν ζημιά στα εθνικά θέματα; Αλήθεια μετά από τόσες «αγκαλιές» και «φιλιά» αλλά και την παραδοχή ότι «θα προσπαθήσουμε» για την αποκλιμάκωση θα συνεχίσει ο ΥΕΘΑ να μας αγοράζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί F-35 και ο Α/ΓΕΕΘΑ να μας «φορτώνει» ότι μεταχειρισμένο υλικό οι Αμερικανοί θέλουν να ξεφορτωθούν;

Η κατάσταση, ειδικά μετά από τους σεισμούς στην Τουρκία, δείχνει να είναι πολύ επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα. Μπορεί το πολιτικό μας σύστημα να παριστάνει ότι η «αποκλιμάκωση» θα είναι μόνιμη, αλλά όλοι γνωρίζουμε και πρώτα απ ΄  όλα οι ίδιοι οι πολιτικοί μας ότι αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς! Η Τουρκία και οι «σύμμαχοι» μας θέλουν να μας επιβάλλουν «λύσεις» εθνικά ασύμφορες που θα «αποκλιμακώσουν» την τουρκική επιθετικότητα μέχρι η Άγκυρα να θέσει νέο πακέτο διεκδικήσεων. Γιατί αυτό θα γίνει…

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software