Το σκέφτονται να το συνεχίσουν…

sillalitirio-thessaloniki-athina-708.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Από τη στήλη Δεξιόστροφα του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Φίλος της στήλης μας απέστειλε κάποια λόγια, σχετικά με την «επόμενη ημέρα» του αγώνα για την Μακεδονία. Και το πώς δεν πρέπει τώρα το κίνημα των Ελλήνων που αντιστέκεται «να κάτσει». Συγκεκριμένα:

Τόσο το μέγεθος της κινητοποιήσεως του ελληνικού λαού σχετικά με το σκοπιανό ζήτημα, όσο και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις που δρομολογούνται το αμέσως επόμενο διάστημα, επιβάλουν κατά την γνώμη μας τον κεντρικό σχεδιασμό της εθνικής αντίστασης και την συσπείρωση φορέων και συλλογικοτήτων. Η Θεσσαλονίκη στις 21/1 και η Αθήνα την περασμένη Κυριακή, απέδειξαν πως στην κρίσιμη στιγμή, αν ξεπεραστούν διαφορές και διχόνοιες, μπορεί το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, τα Πολιτιστικά Σωματεία των Μακεδόνων, τα Χριστιανικά Σωματεία, η κίνηση Θερμαϊκός ώρα μηδέν, η Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων και οι υπόλοιπες οργανώσεις που συμμετείχαν στο Συντονιστικό των μεγάλων συλλαλητηρίων αξίζουν τα εύσημα για την πρωτοβουλία τους, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός κατορθώματος. Παρά τις όποιες ατέλειες, τα δύο συλλαλητήρια αποτελούν ένα κατόρθωμα που αιφνιδίασε τον εχθρό. Όμως είναι δύο επιτυχείς μάχες. Ο πόλεμος δεν κερδήθηκε και το περιθώριο να τον χάσουμε κι αυτή την φορά δεν υπάρχει.

Ούτε υπάρχει περιθώριο να ξανααπογοητευτεί ένας λαός που αποφάσισε να ξανασηκώσει κεφάλι. Εδώ το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο για όσους μπήκαν μπροστά . Και επιβάλλεται να το σηκώσουν. Ήδη όλοι συζητούν το τι έπεται.

Οι Παμμακεδονικές και οι οργανώσεις που συμμετείχαν στα συντονιστικά των δύο συλλαλητηρίων, πιστεύουμε πως πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία του συντονισμού ενός νέου Μακεδονικού Αγώνα. Πλαισιωμένες και από άλλους σοβαρούς φορείς που προσφέρονται να βοηθήσουν. Άμεσα, προτού οι εξελίξεις τους προλάβουν…

Ετικέτες: Μακεδονία Ενώσεις Συνέχεια Αγώνας Φορείς