Βελόπουλος: «Πρώτα ο Θεός και μετά ο Γιώργος Καρατζαφέρης»!

velopo.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

- Τι είναι τέλος πάντων ο Κυριάκος; Αρχηγός κόμματος και σωτήρας;

-΄Η είναι και επιχειρηματίας και δημοσιογράφος και παρουσιαστής και τηλεπωλητής κρεμών, φαρμάκων, βιβλίων, μαντζουνίων και ζαρζαβατικών;

-Το να φέρεται σήμερα με αγνωμοσύνη στον ευεργέτη του δεν το θέλουν ούτε οι ψηφοφόροι του, ούτε ο Θεός!

Γράφει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Οσοι με παρακολουθούν στα πενήντα χρόνια της δημοσιογραφικής μου καριέρας, γνωρίζουν ότι δεν μασάω τα λόγια μου και δεν χαρίζομαι σε κανέναν, όσο κι αν αυτό μου κοστίζει ποικιλοτρόπως! Για τον Γιώργο Καρατζαφέρη, όταν έπρεπε, είπα αυτά που έπρεπε και τον άφησα ήσυχο. Η άσκηση του δημοσιογραφικού ελέγχου δεν είναι, άλλωστε, αυτοσκοπός! Και πάντοτε την κριτική μου την ασκούσα όταν ο αντίπαλος ή ο συνεργάτης ή συμμαχητής ήταν όρθιος και δυνατός και όχι πεσμένος στα γόνατα… Ας έρθουμε όμως στο τώρα, στο σήμερα. Διάβασα με ενδιαφέρον τα όσα έγραψε στην Ε.Ω. της Κυριακής ο καλός νέος συνάδελφος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ότι υπάρχει μια διένεξη μεταξύ του Κυριάκου Βελόπουλου και του Γιώργου Καρατζαφέρη, σχετικά αν ο Βελόπουλος ήταν μέλος του ΛΑΟΣ ή συνεργαζόμενος με αυτόν.

Και ο μεν Καρατζαφέρης με ντοκουμέντα έδειξε περίτρανα πως ο Βελόπουλος ήταν και μέλος και συνεργάτης και βουλευτής και υποστηρικτής σε προσωπικό επίπεδο του προέδρου του κόμματος, και όχι …συνεργαζόμενος και άλλα τρελά που ξεφουρνίζει κατά καιρούς ο εν λόγω σωτήρας! Μάλιστα, προχθές τον άκουσα σε μια εκπομπή να ισχυρίζεται ότι δεν έχει ανάγκη να διαπλέκεται γιατί είναι επιχειρηματίας! Δηλαδή, δεν είναι πλέον δημοσιογράφος; ΄Η είναι και επιχειρηματίας και δημοσιογράφος και παρουσιαστής και τηλεπωλητής κρεμών, φαρμάκων, βιβλίων, μαντζουνίων και ζαρζαβατικών; Τι είναι τέλος πάντων; Αρχηγός κόμματος και σωτήρας; Ο σκύλος ο μαύρος, ο άσπρος, ο μπλακ -θυμάστε εκείνο το τραγούδι στα νιάτα μας; ΄Ολα αυτά, μου θύμισαν ένα περιστατικό και θα ήθελα να το καταθέσω για να σχηματίσετε άποψη και για να μη λέει ό άνθρωπος ό,τι του κατέβει στο κεφάλι… Στα χρόνια της δόξας και της ισχύος του ο Καρατζαφέρης σχημάτιζε στο κόμμα ειδικές επιτροπές για επιμέρους θέματα που απασχολούσαν την κοινωνία. Για την οικονομία, τους αγρότες, τους επαγγελματίες κ.λ.π. ΄Ετσι, κάποτε, σχημάτισε μια επιτροπή για τα ΜΜΕ και έβαλε πρόεδρο τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Σ’ αυτήν συμμετείχαν τρεις επαγγελματίες δημοσιογράφοι, νέοι συνάδελφοι στο επάγγελμα και κομματικά στελέχη που είχαν σχέση με το αντικείμενο. Στην πρώτη -και μοναδική!- συνεδρίαση της επιτροπής, μόλις μπήκε στην αίθουσα ο Κυριάκος Βελόπουλος, είπε: «Καλημέρα. Πρώτα ο Θεός και μετά ο Γιώργος Καρατζαφέρης!». Και την ίδια φράση επανέλαβε 4-5 φορές στη σύντομη εισήγησή του! Εκείνο, όμως που μου έκανε εντύπωση ήταν πως επανέλαβε καμιά δεκαριά φορές, ότι είναι δημοσιογράφος, φοβούμενος, ίσως πως δεν το γνωρίζαμε… Και πραγματικά, εγώ προσωπικά δεν ήξερα, ούτε πως έγινε δημοσιογράφος, ούτε που είχε δουλέψει, ούτε κάποια δημοσιογραφική του δουλειά ή επιτυχία…

Οι συνεχείς αυτές αναφορές με ενόχλησαν. Και για μεν τη φράση του «Πρώτα ο Θεός και μετά ο Καρατζαφέρης», δεν αντέδρασα γιατί αυτή ήταν η συμπεριφορά των περισσότερων που έγλυφαν τον Καρατζαφέρη προκειμένου να έχουν την εύνοιά του. Σκέφθηκα λοιπόν ότι ο Βελόπουλος τα λέει αυτά για να υπερκεράσει τον ΄Αδωνι ό οποίος ήταν πρωταθλητής της κολακείας και της δουλικότητας απέναντι στον Καρατζαφέρη. Οι συνεχείς όμως αναφορές του στη δημοσιογραφική του ιδιότητα με ενόχλησαν αφόρητα, οπότε τον διέκοψα λέγοντας: Γιατί Κυριάκο μας επαναλαμβάνεις συνέχεια ότι είσαι δημοσιογράφος; Οτι είσαι 16 χρόνια δημοσιογράφος; Τι θέλεις να μας πεις; Οτι δεν είσαι; Κι αν είσαι δεν το ξέρουμε; Ο Βελόπουλος μπλόκαρε για μια στιγμή, βρήκε μετά την αυτοκυριαρχία του είπε δυο-τρια λόγια και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε. ΄Οπως αντιλαμβάνεστε, η επιτροπή για τα ΜΜΕ δεν συνεδρίασε έκτοτε, ΠΟΤΕ!!! Γιατί όμως αναγκάστηκα να αναφέρω αυτό το περιστατικό; Απλούστατα. Για να μη βγαίνει ο καθένας και λέει ανακρίβειες ή ότι προήλθε από παρθενογένεση! Κυρίως όμως για να επιβεβαιώσω το αξίωμα που λέει ότι ο μεγαλύτερος αγνώμων είναι ο ευεργετηθείς!!! Και ο Κυριάκος Βελόπουλος ευεργετήθηκε από τον Καρατζαφέρη. Ποιος ήταν πολιτικά; Ενα τίποτε. Και ποιές ήταν ως τότε οι δημόσιες περγαμηνές του; Ανύπαρκτες!

Οταν ο Καρατζαφέρης έβγαλε 20 βουλευτές και έγινε θριαμβευτής, την πρώτη εβδομάδα κιόλας, έγραψα ένα άρθρο στο δημοσιογραφικό του όργανο Α1 και υπογράμμιζα, πως αν δεν ήταν ο Καρατζαφέρης, πολλοί από τους βουλευτές του θα έβλεπαν τη Βουλή με τα κιάλια!!! Και αυτό γιατί οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άγνωστοι ακόμα και στον θυρωρό της πολυκατοικίας τους. Ο Καρατζαφέρης ικανοποιήθηκε αυτάρεσκα, αλλά δέχθηκε επίθεση από τους βουλευτές του οι οποίοι τον πίεσαν αφόρητα να με εγκαλέσει και να με υποχρεώσει στο επόμενο φύλλο να ανασκευάσω. Δεν το έκανα βέβαια, όπως το ήθελαν, αλλά διευκρίνισα πως ήταν άξιοι και ικανοί για τα καθήκοντά τους. Ενας απ’ αυτούς λοιπόν τους νέους βουλευτές ήταν και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος αν δεν υπήρχε ο Καρατζαφέρης θα έβλεπε τη Βουλή με τα κιάλια! Και όχι μόνο τότε ορκιζόταν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, αλλά τον είχε και Θεό του! «Πρώτα ο Θεός και μετά ο Καρατζαφέρης» έλεγε όπου βρισκόταν! Και τον ακολουθούσε πιστά ψηφίζοντας ακόμα και το μνημόνιο!!!

Το να έρχεται σήμερα λοιπόν και να φέρεται με αγνωμοσύνη στον ευεργέτη του δεν το θέλουν ούτε οι ψηφοφόροι του, ούτε ο Θεός! Τουλάχιστον τώρα δεν ισχυρίζεται ότι είναι δημοσιογράφος, αλλά επιχειρηματίας!!!

Ετικέτες: Εκλογές Καρατζαφέρης Βελόπουλος