x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Συνέδριο Γεωπολιτικής-Γεωστρατηγικής και Γεωοικονομίας 7,8 και 9 Απριλίου

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το Ινστιτούτο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, διοργανώνει το 1ο ετήσιο Συνέδριο Γεωπολιτικής-Γεωστρατηγικής και Γεωοικονομίας, στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του “Money Show” στο ξενοδοχείο “Ledra Marriot” στην Αθήνα.. Το Συνέδριο φιλοδοξεί να γίνει διεθνής θεσμός στην χώρα, όπου θα εξετάζονται τα κρίσιμα ζητήματα της Διεθνούς Πολιτικής, ο παγκόσμιος ανταγωνισμός ισχύος και η θέση της Ελλάδος σε αυτόν. Στο Συνέδριο θα εξετάζονται και οι σχέσεις της Ελλάδος  με την Τουρκία καθώς και οι σχέσεις της κάθε μίας χώρας με όλους τους δρώντες στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, της διευρυμένης Μέσης Ανατολής και  της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Για την διεξαγωγή του Συνεδρίου καλούνται έγκριτοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες από την Ακαδημαϊκή και Επιστημονική κοινότητα, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών και έγκυρων επιστημονικών ιδρυμάτων, αναλυτές Δεξαμενών Σκέψης διεθνούς κύρους, έμπειροι διπλωμάτες και ανώτατοι αξιωματικοί των Ε.Δ., εκπρόσωποι της εκτελεστικής εξουσίας και των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στελέχη επιχειρήσεων με διεθνή εμπειρία καθώς και  καθηγητές και επιστήμονες από κλάδους συναφείς με τα αντικείμενα του Συνεδρίου.

Η διαδικασία διεξαγωγής των εργασιών του Συνεδρίου γίνεται με την συμμετοχή των προσκεκλημένων σε στρογγυλό τραπέζι (συνεδρίαση), με συντονισμένο διάλογο  από έγκριτο Δημοσιογράφο, προκειμένου να εξετασθεί και αναλυθεί διεξοδικά το  θέμα κάθε επί μέρους Συνεδρίασης.  Μετά το πέρας κάθε συνεδρίασης (διαλόγου), καταγράφονται τα συμπεράσματα και οι προβληματισμοί και θα παρουσιασθούν την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου δημόσια.

Απώτερος σκοπός του “IΝ.Α.Π.” είναι να εγκαθιδρυθεί ως ετήσιος θεσμός το Συνέδριο αυτό.

Όμως για μεγαλύτερη πληρότητα, εξωστρέφεια και οργανωτική επάρκεια ευελπιστούμε να υπάρξει συνεργασία και με άλλους επιστημονικούς φορείς και ιδρύματα  της χώρας, ώστε να σχηματισθεί η κατάλληλη Οργανωτική Επιτροπή που θα αναλάβει την διοργάνωση του 2ου Συνεδρίου και θα προωθήσει κατάλληλα τους σκοπούς του, όπως αυτοί θα συνδιαμορφωθούν στην συνέχεια, με βάση την κτηθείσα εμπειρία από το παρόν.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 1ου Συνεδρίου θα ξεκινήσουν επαφές και συζητήσεις με όλους τους συμμετέχοντες και τους προαναφερθέντες φορείς, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της θεσμικής υπόστασης τους Συνεδρίου και της δημιουργίας κατάλληλης Οργανωτικής Επιτροπής για το επόμενο.

 

Στέλιος Φενέκος                                                   Νίκος Μεγαπάνος

Πρόεδρος ΔΣ του ΙΝΑΠ                                            Επιστημονικός Διευθ. ΙΝΑΠ

 

Το Ινστιτούτο “Αλέξανδρος Παπαναστασίου” αποτελεί ανεξάρτητη ερευνητική / επιστημονική οντότητα, που έχει ως σκοπό την προαγωγή της σκέψης σε ζητήματα  Πολιτικής, Εξωτερικής πολιτικής,  Οικονομίας, Ασφάλειας και Άμυνας, και Κοινωνικής Δυναμικής.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software