Σάλος για την απαγόρευση Αποστολάκη στην ανάκρουση ύμνων για τη Μακεδονία

1-42.jpg
0
0
0
s2smodern

Ανάστατο το στράτευμα αλλά και χιλιάδες απόστρατοι αξιωματικοί με την προσπάθεια του νέου Υπουργού Άμυνας και πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Β. Αποστολάκη να αποψιλώσει κάθε πατριωτική έκφραση μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και να επιβάλει ένα νέο δόγμα που επιδιώκουν ΝΑΤΟ και Μαξίμου από κοινού. Ο πρώην υπασπιστής και δεξί χέρι του έγκλειστου για διαφθορά στις φυλακές του Κορυδαλλού Γιάννου Παπαντωνίου έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, πράγμα που επιβεβαιώνεται από τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Το ΚΚΕ, με έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ζήτησε την απαγόρευση συνθημάτων για την Μακεδονία. Σε σχετική απάντηση, ο ΥΕΘΑ, τόνισε πως τα συνθήματα αυτά, «Μακεδονία Ξακουστή» συγκεκριμένα, δεν ακούγονται σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου, και όποιος τα φωνάζει θα υποστεί κυρώσεις. Με λίγα λόγια, απαγορεύουν και επίσημα το «Μακεδονία Ξακουστή», χτυπώντας εκ νέου τον Ελληνισμό, την Ελευθερία του Λόγου και την Δημοκρατία. Ένας άνθρωπος που για χρόνια υπηρετούσε τον ελληνικό στρατό θα έπρεπε να πρεσβεύει άλλες αξίες. Δεν υπήρξαν συνθήματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στις Ένοπλες Δυνάμεις, υποστηρίζει σε γραπτή απάντησή του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ. Παράλληλα υπενθυμίζει ότι όποιος φωνάξει συνθήματα θα υποστεί και τις ανάλογες κυρώσεις. Η απάντηση Αποστολάκη επιβεβαιώνει και τις πληροφορίες που ήθελαν να απαγορεύεται στην Εθνοφυλακή να παρελάσει στην Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η ερώτηση του ΚΚΕ ήταν η ακόλουθη:

«Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συνέχιση της αναφώνησης αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το περιεχόμενο των συνθημάτων αυτών είναι αντιδραστικό και προκλητικό – προσβλητικό απέναντι σε άλλους λαούς, με τους οποίους ο ελληνικός λαός δεν έχει να μοιράσει τίποτα. Συγκεκριμένα, ορισμένα από τα συνθήματα που αναγκάζονται οι στρατιώτες να φωνάζουν είναι: “Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία“, “Ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία“, “Που θ’ ανάψουμε κεριά, μέσα στην Αγιά Σόφιά“. Με κάθε ευκαιρία ορισμένα στελέχη προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον αλυτρωτισμό, αναπαράγοντας το ανιστόρητο σύνθημα “Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική“, με τις διοικήσεις των Μονάδων να κάνουν τα στραβά μάτια. Η Κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την ανοχή που δείχνει, σε όλες αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες που δίνουν τη δυνατότητα σε χρυσαυγίτες και άλλους ακροδεξιούς να δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις των νέων που υπηρετούν τη θητεία τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα η αναφώνηση αλυτρωτικών και αντιδραστικών συνθημάτων στα στρατόπεδα;»

Αποστολάκης: Δεν ακούστηκαν συνθήματα για τη Μακεδονία

Στην απάντησή του ο ΥΕΘΑ αναφέρει:

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Αναφώνηση αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, ότι δεν επιβεβαιώνεται η αναφώνηση τέτοιου είδους συνθημάτων. Τέλος επισημαίνεται ότι σε περίπτωση παραβατικών συμπεριφορών εφαρμόζονται οι διατάξεις των υφιστάμενων θεσμικών κειμένων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ετικέτες: Μακεδονία ΚΚΕ Απαγόρευση Αποστολάκηςe-genius.gr ...intelligent web software