Αλλοιώνουν την ιστορία για να ταιριάζει με τις παλαβομάρες της «Νέας Εποχής»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Δεν έχουν ιερό και όσιο!

Σύμφωνα με το «ίδρυμα Ζογγολόπουλου» οι Σουλιώτισες δεν πήδηξαν στο Ζάλογγο γιατί τις κυνήγαγαν οι Τούρκοι αλλά για να πουν «όχι στην Βία».

Εσείς γνωρίζατε ότι οι Σουλιώτισες στο Ζάλογγο επέλεξαν να αυτοκτονήσουν για να γλυτώσουν από την… Πατριαρχεία; Μήπως ότι οι Τούρκοι τις κατεδίωκαν όχι επειδή ήταν Ελληνίδες, αλλά επειδή ήταν γυναίκες;

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, δεν είσαστε αρκετά «αφυπνισμένοι» και θα πρέπει να ζητήσετε να ενημερωθείτε από το «ίδρυμα Ζογγολόπουλου» να σας … «διαφωτίσει».

Να μάθετε και εσείς ότι το Μνημείο το Ζαλόγγου, δεν είναι ένα αφιέρωμα στις ανυπότακτες Ελληνίδες, που προτίμησαν να θυσιάσουν την ζωή τους παρά να γίνουν αντικείμενα των ορέξεων των Τούρκων, αλλά συμβολίζει την «εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών».

Εάν νομίζετε ότι αστειεύομαι, δυστυχώς κάνετε λάθος. Παρά το ότι παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό τις διάφορες προσπάθειες που γίνονται για την ανανοηματοδότηση ιστορικών γεγονότων, θεσμών αλλά ακόμη και λέξεων όταν διάβασα στην ιστοσελίδα του «Άρδην» την καταγγελία της «Εταιρείας Βυζαντινών Μελετών Νομού Πρεβέζης» έτριβα τα μάτια μου.
Σε αυτή, μεταξύ άλλων, ο κ. Κατσίμπρας αναφέρει: Το μνημείο του Ζαλόγγου, το οποίο χαρακτηρίστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, τον Ιούνιο του 2021 «Μνημείο Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο την αναγνώριση του ιστορικού και πολιτισμικού του χαρακτήρα.
Η πρόταση που έγινε το Νοέμβριο του 2022, από το ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, να αναγνωριστεί το μνημείο αυτό από την UNESCO «ως διεθνές τοπόσημο για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών» ανατρέπει τον ιστορικό συμβολισμό του μνημείου για τον οποίο ανεγέρθηκε».

Όπως είχα καθήκον, έψαξα να βρω την συγκεκριμένη πρόταση του συγκεκριμένου ιδρύματος, για το οποίο δεν γνώριζα άλλωστε τίποτε.

Μπήκα λοιπόν στην ιστοσελίδα του και διάβασα την πρόταση.
Μετά τα όσα διάβασα δεν μπορώ παρά να υπογράψω και με τα δύο μου χέρια τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Εταιρεία Βυζαντινών Μελετών Πρεβέζης». Ότι δηλαδή η «
ενέργεια αυτή, για να δοθεί ένας νέος συμβολισμός στο μνημείο του Ζαλόγγου, θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεχαστούν μελλοντικά, ο ιστορικός συμβολισμός αυτού του μνημείου, η ιστορία, οι αγώνες και οι θυσίες του ελληνικού λαού και το ιστορικό γεγονός της θυσίας του Ζαλόγγου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες αυτές, κάθε Έλληνας πολίτης σκέπτεται ότι η αλλοίωση του χαρακτήρα σημαντικών πολιτιστικών μνημείων αποτελεί αδιαμφισβήτητο πλήγμα στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και της ανθρωπότητας».
Το ίδρυμα δηλαδή το οποίο έχει το όνομα του ανθρώπου που είχε την γενική εποπτεία στην κατασκευή του συγκεκριμένου μνημείου, επιχειρεί να το ανανοηματοδοτήσει, προκειμένου να συμβολίζει κάτι το εντελώς διαφορετικό. Ίσως είναι κάτι σαν … επιδημία που τα ιδρύματα τα οποία φέρουν τα ονόματα σημαντικών Ελλήνων έχουν μεταβληθεί σε όργανα της woke προπαγάνδας, αφού και τα «Νιάρχος» και «Ωνάσης» βρίσκονται στην πρωτοπορία της προσπάθειας επιβολής όλων αυτών των νοηματοδοτήσεων. Ίσως το ίδρυμα Ζογγολόπουλου θέλησε να κλέψει λίγη από την δόξα τους. Στην πρόταση πάντως που υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του, χαρακτηριστικό είναι ότι δεν αναφέρεται ούτε μια φορά η λέξη «Ελληνίδες». Διαβάστε πώς περιγράφουν την απόφαση των Σουλιωτισσών να πέσουν από τον Ζάλογγο: «Είναι η πρώτη πράξη αυτοδιάθεσης και ομαδικής γυναικείας απόφασης κατά της βίας που καταγράφεται ως γεγονός στην παγκόσμια ιστορία.
Κατά το ίδρυμα επρόκειτο για αντίδραση των Σουλιωτισσών όχι στους Τούρκους αλλά … γενικά στην «βία» και γι’ αυτό ζητούν να γίνει «Παγκόσμιο Σημείο Αναφοράς και Σύμβολο για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών». Οι Σουλιώτισες, δηλαδή οι μάνες και οι αδελφές των Σουλιωτών Αγωνιστών, που ήταν ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων έπεσαν για να πουν … όχι στην βία!
Δεν μπορώ να γνωρίζω τα κίνητρά τους. Εάν θέλουν να αποκοπεί το Ζάλογγο από την Επανάσταση του 1821 και να καταπέσουν στην λήθη τα εθνικά του χαρακτηριστικά, ή εάν απλά προσπαθούν να είναι «τρέντυ» και «ίν». Το αποτέλεσμα είναι όμως το ίδιο. Και είναι εθνικά επιζήμιο και επικίνδυνο, σε μια διόλου αθώα εποχή.

TAGS: