Γράφτηκε στις .

Oμολογία Μητσοτάκη: «Θα σεβαστώ την Συμφωνία των Πρεσπών»

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Συνεχίζει τα απανωτά φάουλ η ηγεσία της ΝΔ, η οποία ναι μεν καλπάζει στις δημοσκοπήσεις, όχι όμως γιατί έχει να προτάξει κάτι καλύτερο από τον εθνικό ολετήρα Τσίπρα, απλά για πολλούς Έλληνες υπάρχει η λογική του «το μη χείρον, βέλτιστον». Πριν λίγες ημέρες, ο Κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε μια δήλωση που πέρασε στα ψιλά, στο φόρουμ των Δελφών Ειδική αναφορά έγινε στη Συμφωνία των Πρεσπών και ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις βασικές του θέσεις:

«Το 70% των Ελλήνων πιστεύουν ότι είναι κακή συμφωνία. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το όνομα, όταν προέκυψε το θέμα, ο κ. Τσίπρας δεν έβαλε τη ΝΔ στον διάλογο και ξαφνικά κατέληξε σε μία συμφωνία που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε δεχθεί, καθώς περιλαμβάνει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. … Κανείς δεν εξήγησε γιατί δεν έχουν την εθνικότητα της Βόρειας Μακεδονίας. … Η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες των Μακεδόνων, όποιον διαφωνεί του λένε ότι είναι φασίστας ή ακροδεξιός. … Με τη Συμφωνία είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Θέλω συμφωνία άλλα όχι μία συμφωνία που θα αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα, και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αποσταθεροποίησης από τα αισθήματα που κυριαρχούν στην Βόρειο Ελλάδα. … Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη προστασία των εμπορικών σημάτων των εταιριών». Όσο για το τι θα κάνει αν γίνει πρωθυπουργός, απάντησε: «Είναι μία επικυρωμένη συμφωνία και θα την σεβαστώ, αν υπάρχουν περιθώρια να την βελτιώσω προς όφελος της χώρας μου θα τα εκμεταλλευτώ. … Επίσης η Ελλάδα επιφυλάσσεται όλων των συμφερόντων της αναφορικά με την πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι παρά τα καλά λόγια από το εξωτερικό ο κ. Τσιπρας δεν είναι ηγέτης, δεν λύνει προβλήματα και προσέθεσε «περιμένω τον κ. Τσίπρα να αρχίσει να ξεδιπλώνει το πρόγραμμά του όσο πλησιάζουν οι εκλογές και οι Έλληνες θα του πουν ευχαριστώ δεν θα πάρω». Κύριε Μητσοτάκη πρόκειται για μια συμφωνία η οποία θα αλλάξει τον χάρτη των Βαλκανίων και της Ελλάδας. Όχι μόνο δεν πρέπει να την σεβαστείτε, αλλά θα πρέπει να είχατε ήδη προχωρήσει σε κινήσεις που θα έθεταν εμπόδια στην κύρωσή της από το Ελληνικό κοινοβούλιο. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, όπως για παράδειγμα θα μπορούσε σύσσωμη η ΚΟ της ΝΔ να είχε παραιτηθεί.

Συμφωνία, Ομολογία, Μητσοτάκης, Πρέσπες