Άνοιξαν πυρ τα τουρκικά πολεμικά πλοία έξω από την Κύπρο

1200px-us_navy_070111-n-4515n-509_guided_missile_destroyer_uss_forest_sherman_ddg_98_test_fires_its_five-inch_gun_on_the_bow_of_the_ship_during_training.jpg
0
0
0
s2smodern

Oι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον στόχων στα ανοιχτά του Κόλπου του Ξηρού στην Κύπρο, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» και εντελώς «τυχαία» σήμερα που η Exxon Mobil θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων στον «Γλαύκο» στο βυθοτεμάχιο 10 Τα τουρκικά πολεμικά πλοία πέρασαν χθες το βράδυ τα Στενά του Βοσπόρου για να λάβουν μέρος στην σημερινή αποστολή στα ανοιχτά του κόλπου του Ξηρού ενώ τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ζωντανά τις βολές.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για προβολή ισχύος του τουρκικού Ναυτικού καθώς η Άκγυρα έχει δηλώσει ότι σύντομα θα ξεκινήσει γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.Κατά το χθεσινό σκέλος της άσκησης εκτοξεύτηκαν από φρεγάτες drones Σισμέκ 1 που έχουν ταχύτητα 720 χλμ την ώρα και μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για 45 λεπτά. Τα Σιμσέκ 1 χτύπησαν υποβρύχια που με βάση το σενάριο ήταν υποβρύχια τρομοκρατών . Επίσης ελικόπτερα του στρατού ξηράς απογειώθηκαν από το Ντάλαμαν και προσγειώθηκαν πάνω σε φρεγάτες.

Στο μεταξύ τουρκικές ιστοσελίδες, παραδέχονται ότι o χάρτης του τουρκικού υπουργείου Άμυνας που δείχνει την Κύπρο τουρκική αποτελεί μήνυμα της Τουρκίας προς Έλληνες και Ελληνοκύπριους.

 

Pronews

Ετικέτες: Κύπρος Πυρά Τούρκοι Γεωτρήσειςe-genius.gr ...intelligent web software