Τζιτζικώστας: Στους δρόμους της περιφέρειάς μου οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια

.jpg
0
0
0
s2smodern

Την άρνησή του να εφαρμόσει όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είπε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τις πινακίδες που βρίσκονται στην αρμοδιότητά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από Σκόπια σε Βόρεια Μακεδονία. «Για μένα ήταν, είναι και θα παραμείνουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν περιγράφει την ιστορία τους. Στους δρόμους της Περιφέρειάς μας, που βρίσκονται στην αρμοδιότητά μας, οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Στην ερώτηση του Γιώργου Αυτιά για το πώς θα αντιδράσει αν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός τον υποχρεώσουν να αλλάξει τις πινακίδες στο οδικό δίκτυο, ο περιφερειάρχης απάντησε ότι «είναι γνωστό ότι δεν υποκύπτω σε τέτοιες πιέσεις».

Ο ίδιος είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζ. Ζάεφ, έχει οικογενειακή επιχείρηση με σάλτσες που αναγράφουν στη συσκευασία ότι βασίζονται σε «μακεδονικές» συνταγές. Τόνισε ότι αυτά έπρεπε να τα κοιτάξει η ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ετικέτες: Μακεδονία Σκόπια Περιφέρεια Τζιτζικώστας Πινακίδεςe-genius.gr ...intelligent web software