Σωτηράκος: "Ο Βελόπουλος ήθελε Συριζαίο διευθυντή του γραφείου του"

51919741_2006882729424805_6906255756396331008_o.jpg
0
0
0
s2smodern

"Δεν μπορείς να λές ότι είσαι πατριώτης και να μην μιλάς με τον κόσμο!"

Συνέντευξη στον Δημήτρη Παπαγεωργίου

Είναι σαφές σε όλους ότι η χώρα διανύει προεκλογική περίοδο. Χωρίς να είμαστε σίγουροι εάν οι εκλογές θα γίνουν στις 26 Μαίου ή τον Οκτώβριο (ή κάπου ενδιάμεσα) τα κόμματα έχουν ήδη ανάψει τις μηχανές τους. Ανάμεσα σε αυτά και τα κόμματα του πατριωτικού χώρου. Έτσι είναι κάπως “περίεργο” όταν άνθρωποι μετακινούνται από το ένα κόμμα στο άλλο σε αυτή την περίοδο. Ένας από αυτούς ήταν ο Κώστας Σωτηράκος, ο οποίος από την “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου, πήρε μεταγραφή στον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη. Εμείς μιλήσαμε μαζί του για να μας εξηγήσει το γιατί.

K. Σωτηράκο. Από την “Ελληνική Λύση” του Κ. Βελόπουλου στον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη. Γιατί; Τι κάνει έναν πολιτευτή να φύγει από ένα κόμμα που είναι κοντά στην είσοδο στην Βουλή και να πάει σε ένα με μικρότερες πιθανότητες;

Εντάχθηκα στην Ελληνική Λύση τον Νοέμβριο του 2016 χωρίς προσωπικούς στόχους και οποιαδήποτε φιλοδοξία. Από τότε δραστηριοποιήθηκα σε πολλές περιοχές της Ελλάδος και στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, καθώς στις Αχαρνές είναι ο τόπος κατοικίας μου, μεταλαμπαδεύοντας πατριωτικές αρχές και αξίες. Με τον πρόεδρο της Ελληνικής λύσης γνωρίστηκα και σε προσωπικό επίπεδο και το πρώτο χρονικό διάστημα η επικοινωνία μας ήταν θετική. Από τον ίδιο τον πρόεδρο Κυριάκο Βελοπουλο μου ζητήθηκε να κατέβω υποψήφιος βουλευτής και μου ζήτησε να συνδραμω για την επιλογή υποψηφίων βουλευτών και σε άλλους νομούς μέσω τον γνωριμιών μου,όπου μπορούσα, όπως και έγινε σε νόμο Αχαΐας και Λευκάδος. Τους τελευταίους ωστόσο μήνες της συνεργασίας μου μαζί του αλλά και της συναναστροφής μου, κλονιζόταν με διάφορα περιστατικά η εμπιστοσύνη μου ,η πολιτική εκτίμηση μου στο πρόσωπο του και διαψεύδονταν οι γενικές αρχές και αξίες που είχα πιστέψει εντασσόμενος στο κόμμα αυτό. Είναι πασιφανές και αδιαμφισβήτητο πώς ένας πολιτευτής φεύγει από την προοπτική του να εκλεγεί και από το κόμμα που έχει αγωνιστεί δύο χρόνια, όταν η σύγκρουση των αρχών του και της ηθικής του είναι ισχυρή με της αρχές και την ηθική των ανθρώπων που ακολουθεί. Μου ήταν αδύνατον λοιπόν να υπαναχωρήσω από όσα πρέσβευα προκειμένου ενδεχομένως να εκλέγω Βουλευτής. Η απογοήτευση και η αποδόμηση από τον πρόεδρο τής Ελληνικής Λύσης με οδήγησαν στην παραίτηση μου από το κόμμα αυτό και στην μετακίνηση στον ΛΑ.Ο.Σ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Εδώ ισχύει το ουδέν κακό αμιγές καλού. Μπορώ πλέον ξεκάθαρα από την εμπειρία και με αυξημένη την αντιληπτική μου ικανότητα, να πω ότι βρισκόμουν στον ιμιτασιόν "Βελόπουλο" και ήρθα στον γνήσιο "Καρατζαφέρη". Ήμουν σε ένα απόκομμα και βρίσκομαι πλέον σε ένα πατριωτικό κόμμα, με έναν πρόεδρο, συνεπή, αξιόπιστο και αξιοσέβαστο.

Πότε πήρατε την αποφασή σας αυτή και με τι αφορμή;

Την απόφαση αυτή την πήρα όταν διαπίστωσα πλέον ξεκάθαρα ότι ο άνθρωπος αυτός εξελίσσεται σε έναν νέο πολιτικό λαγό που με στόχο μόνο και μόνο να μπει στη βουλή για να κάνει παζαρέματα,δεν διστάζει να ξεπουλήσει τις αρχές του κόμματος και τα στελέχη του φέρνοντας την Σάρα και την Μάρα για υποψήφιους βουλευτές, μη σεβόμενος τους γνήσιους αγώνες που έκαναν και κάνουν κάποιοι.  Το πατριωτικό κόμμα που θέλει ο κ Βελόπουλος να δείχνει ότι είναι η ελληνική λύση,δεν είναι πατριωτικό κόμμα. Πατριώτης είσαι καθημερινά και στο πεζοδρόμιο και όχι μέσα από το lifestyle και τα super car και τον διαχωρισμό ανθρώπων. Το τελευταίο χρονικό διάστημα βάραινε στη συνείδησή μου ο τρόπος με τον οποίο ο Βελόπουλος αξιολογούσε και συμπεριφερόταν σε ανθρώπους που δεν είχαν ιδιότητα προέλευση η προοπτική. Αυτά περί αξιών του Έλληνα είναι μόνο επικοινωνιακά λόγια. Γινόμασταν καθημερινά αποδέκτες παραπόνων από φίλους και μέλη της Ελληνικής λύσης οι οποίοι θέλανε σε συγκεντρώσεις να του σφίξουν το χέρι και αυτός έφευγε τρέχοντας. Αρνούνταν να βγει μία φωτογραφία με κάποιον άνθρωπο. Πολλά τα παραδείγματα που του το ζητούσαν και ούτε μία φορά δεν συνέβη. Πάντα έτρεχε λέγοντας έχω δελτίο ειδήσεων. Για του λόγου το αληθές πηγαίνετε σε μία συγκέντρωση του να το δείτε ιδίοις όμμασι. Με λίγα λόγια ο συγκεκριμένος κύριος είναι κενός πολιτικού περιεχομένου. Δεν δέχομαι, δεν δύναμαι και αδυνατώ να έχω για πρόεδρο και αρχηγό ενός κόμματος που θέλει να λέγεται πατριωτικό έναν τέτοιον άνθρωπο! Στον πατριωτικό χώρο είναι τίποτα. Αφορμή για την απόφασή μου αυτή στάθηκε η υπαναχώρηση του Βελόπουλου σε ένα πολύ σοβαρό πολιτικό, ηθικό ζήτημα που αποτελεί απόδειξη ότι δεν υπολόγισε την ιδιότητα μου ως πολιτευτή αλλά και την διακινδύνευση της ζωής μου. Καθώς υφίσταται δικαστική υπόθεση στην οποία μηνυτής είμαι εγώ για απειλή κατά της ζωής μου, όταν είχα εναντιωθεί στον Δήμαρχο Αχαρνών για αίθουσα που δεν μας παραχώρησε για την ομιλία του κόμματος. Τότε ο Βελόπουλος έπνεε τα μένεα κατά του δημάρχου (υπάρχουν και βίντεο και αναρτήσεις του κυρίου Βελόπουλου) και με διαβεβαίωνε για τη στήριξή του. Από τον περασμένο Ιανουάριο μεταστράφηκε η στάση του Βελόπουλου στο εν λόγω θέμα και για δικούς του λόγους άρχισε να τα βρίσκει με τον Δήμαρχο Αχαρνών βγάζοντας τον για του λόγου το αληθές στη συνέχεια και ενώ εγώ είχα αποχωρήσει και σε εκπομπή δική του. Μάλιστα παρεχωρήθη στον Βελόπουλο από τον Δημάρχο Αχαρνών και η αίθουσα για τις 27 Ιανουαρίου του 2019, αδειάζοντας με αυτό τον τρόπο εμένα που του στάθηκα από την πρώτη στιγμή και που απειλήθηκε η ζωή μου για θέμα που αφορούσε εκείνον και το κόμμα. 

Ήταν προσωπική η διαφωνία σας με τον κ. Βελόπουλο ή ήταν πολιτική διαφωνία;

Η διαφωνία ήταν πολιτική διότι είχε δείξει κακά δείγματα γραφής προς εμένα και θα αναφέρω συνοπτικά κάποια. Εφταναν στα αυτιά μου περίεργα ερωτήματα και απορίες από ανθρώπους που με συναντούσαν Είτε στο δρόμο Είτε στο γραφείο που είχα ανοίξει στις Αχαρνές για το εάν ο Βελόπουλος είναι τόσο ορθόδοξος Χριστιανός όσο δείχνει ή για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Υπάρχουν δημοσιεύματα για τον δωδεκάθεο και βιβλία του ίδιου. Μετά, ο πατριώτης Κυριάκος Βελόπουλος που αυτά τα δύο χρόνια σε καθημερινή βάση κυνηγάει και καταριέται τους συριζανελ, με είχε βάλει ενδιάμεσο για να βάλει διευθυντή του γραφείου του, άνθρωπο του ΣΥΡΙΖΑ, που απασχολούνταν σε υπουργείο και το οποίο το γνώριζε ο Βελόπουλος αυτό. Προτείνοντάς του κιόλας σαν δέλεαρ ότι όταν γίνουν οι εκλογές θα είναι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Επίσης στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να καταφέρω να έρθει το συγκεκριμένο άτομο ως διευθυντής του γραφείου του μου έδωσε το δέλεαρ ότι μέσω αυτού θα είχα και εγώ ο ίδιος άμεσα όφελος καθώς θα μπορούσα να είχα πρόσβαση στις λίστες των μελών του κόμματος.

Με δεδομένο ότι ήσασταν δύο περίπου χρόνια στην “Ελληνική Λύση”, πώς βλέπετε τώρα τα χρόνια αυτά;

Σαν μία πολύπαθη διαδρομή με θετικές συναναστροφές και επαφές με τον κόσμο για να καταλήξω στο Λάος ένα αξιόπιστο κόμμα με έναν αξιόλογο και αξιόπιστο πρόεδρο.

Μετά την αποχώρησή σας -όπως μάθαμε- συναντηθήκατε με ανθρώπους από αρκετά κόμματα του πατριωτικού χώρου. Τι σας έκανε να επιλέξετε τον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη;

Στους κοινούς πατριωτικούς αγώνες συναντηθήκα με προσωπικότητες που αποτελούν πολιτικό κεφάλαιο για την Ελλάδα. Προσχώρησα στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, καθώς θεωρώ ότι είναι η δύναμη που μπορεί να συγκεντρώσει και να συνενώσει το πατριωτικό χώρο και να εκφραστεί με εντιμότητα συνέπεια και οργάνωση κάτω από έναν πρόεδρο που και ξέρει και θέλει και μπορεί. Εδώ να σημειώσω επίσης ότι πρέπει όλοι οι πατριώτες να αναλογιστούμε την ευθύνη που έχουμε και φέρουμε και ότι οι προσεχείς εκλογές είναι η τελευταία προσπάθεια και δεν περισσεύει κανείς. Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να αφήσουμε τις προσωπικές αντιπαλότητες και βλέψεις. Να δούμε αυτά που μας ενώνουν που τελικά μόνο αυτά υπάρχουν ανάμεσά μας. Στο σημείο αυτό εύχομαι στον Πρόεδρο μας Γιώργο Καρατζαφέρη να μας εκπροσωπήσει για αρχή στο ευρωκοινοβούλιο, καθώς οι γνώσεις του και η εμπειρία του χρειάζονται στο ευρωκοινοβούλιο όπου ήταν και αντιπρόεδρος των ευρωσκεπτικιστών.

Ετικέτες: Συνέντευξη Ελεύθερη Ώρα Βελόπουλος Σωτηράκοςe-genius.gr ...intelligent web software