Ο Σαλβίνι θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία που απεστάλη από τον Γκουάιδο

matteo-salvini-lega-immigrant-968310.jpg
0
0
0
s2smodern

Ο Χουάν Γκουάιδο απέστειλε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από βουλευτές της ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση εθνικής συνέλευσης για να συναντηθούν με τον Ιταλό Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών.

Ο Ιταλός Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι αναμένεται να πραγματοποιήσει σύσκεψη με αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας, η οποία θα αποσταλεί από τον ηγέτη της ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση εθνικής συνέλευσης Χουάν Γκουάιδο.

Στις 6 Φεβρουαρίου, ο Γκουάιδο απέστειλε επιστολή στους Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο, ζητώντας τους να συναντηθούν με αντιπροσωπεία βουλευτών της Βενεζουέλας. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο Σαλβίνι πρότεινε ένα σχέδιο δράσης για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα μέσω των ελεύθερων εκλογών και τη διευθέτηση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα. Η αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης, Φρανσίσκο Σούκρε, και έναν εκπρόσωπο σχετικά με τα ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας, τον Ροντρίγκο Ντιαμάντι. Η αντιπροσωπεία πρόκειται επίσης να συναντηθεί με μέλη των ιταλικών κοινοβουλευτικών ομάδων. Ο Ντι Μάιο δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρώμη θα πρέπει να παραμείνει «ουδέτερη» προς την κατάσταση στη Βενεζουέλα. Επιπλέον, μια διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες ανέφερε στο Σπούτνικ στις 4 Φεβρουαρίου ότι η Ρώμη είχε εμποδίσει την κοινή δήλωση των χωρών της ΕΕ για την αναγνώριση του Γκουάιδο. Ενώ αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν αναγνωρίσει επίσημα το Χουάν Γκουάιδο ως προσωρινό ηγέτη της Βενεζουέλας, η Κίνα και η Ρωσία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και τάσσονται κατηγορηματικά εναντίον κάθε ξένης παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Ετικέτες: Συνάντηση Ιταλία Βενεζουέλα Σαλβίνι Γκουάιδοe-genius.gr ...intelligent web software