Βόλος: Μαθητικός αναβρασμός για την Μακεδονία

bolos.jpg
0
0
0
s2smodern

Η Ελλάδα βράζει με πολλά σχολεία να τελούν υπό κατάληψη για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τα παιδιά έχουν φτιάξει τα δικά τους συνθήματα και φωνάζουν υπέρ της πατρίδος: «Ελλάς, Ελλάς, Ελλάς …ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς».

Με ελληνικές σημαίες και εκφράσεις δανεισμένες από το σπαρτιατικό αφήγημα αλλά και με συνθήματα κατά του ΣΥΡΙΖΑ όπως «η πόλη θα καεί, η πόλη θα καεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει με έναν βουλευτή», μαθητές και μαθήτριες, που σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ήταν λίγοι, διαμαρτυρήθηκαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του e-thessalia.gr, σε κατάληψη προχώρησαν επίσης σήμερα μαθητές σε σχολεία στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπό κατάληψη βρίσκονται τα σχολεία: 3ο Γυμνάσιο και 9ο Γυμνάσιο Βόλου, 10ο Γυμνάσιο Βόλου, 2ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας , 4ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας, 4ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο ΓΕΛ Ν.Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Ν.Ιωνίας, 6ο ΓΕΛ Βόλου, 8ο ΓΕΛ Βόλου, 2ο ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου. Το αίτημα των μαθητών που προχώρησαν σε καταλήψεις, είναι το «Μακεδονικό» και η αντίδρασή τους στην Συμφωνία των Πρεσπών που αναγνωρίζει τη γειτονική χώρα με το όνομα Βόρεια Μακεδονία. Σε ό,τι αφορά τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενημερώθηκε χθες από διευθυντές σχολικών μονάδων πως οι μαθητές προγραμματίζουν σήμερα να κάνουν καταλήψεις για το μακεδονικό ζήτημα. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα δεκάδες Γυμνάσια και Λύκεια στην Βόρεια Ελλάδα τελούσαν υπό κατάληψη λόγω της αντίδρασης των μαθητών στη συμφωνία των Πρεσπών

Ετικέτες: Μακεδονία Αντιδράσεις Βόλος Μαθητές Καταλήψειςe-genius.gr ...intelligent web software