Πέρασε από την Επιτροπή η Συμφωνία των Πρεσπών

-12.jpeg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Κατά πλειοψηφία πέρασε από τη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Η συζήτηση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου ξεκίνησε στις 5 απόγευμα της Δευτέρας, 21 Ιανουαρίου και στο διάστημα που ακολούθησε μίλησαν 38 βουλευτές και όλοι οι εισηγητές και ειδικοί αγορητές με δικαίωμα δευτερολογίας. Η Συμφωνία των Πρεσπών εξασφάλισε πλειοψηφία από την Επιτροπή, όπως προέκυψε από τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής. Το επόμενο στάδιο είναι η εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια προκειμένου, αύριο, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, να ξεκινήσει η συζήτηση και να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου προς Παρασκευή 25 Ιανουαρίου. Με βάση το άρθρο 91 παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής, μετά την επεξεργασία και την εξέταση τoυ νομοσχεδίου, η αρμόδια διαρκής επιτρoπή συντάσσει και υπoβάλλει πρoς στην Ολομέλεια την έκθεσή της, στην οποία θα περιλαμβάνεται η θετική εισήγηση της επιτροπής επί του σχεδίου νόμου.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη μέρας της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι τόνοι ήταν ιδιαίτερα υψηλοί, με τους βουλευτές να εκτοξεύουν κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με αφορμή τον τρόπο που διαμορφώθηκε η πλειοψηφία στην επιτροπή, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και γιατί η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει ολοκληρωμένο το Σύνταγμα των σκοπίων, με ενσωματωμένες τις τροπολογίες που υλοποιούν τις πρόνοιες της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η προδοσία συνεχίζεται κανονικά...

Ετικέτες: Επιτροπή Προδοσία Βουλή Συμφωνία Πρέσπες Ολομέλεια