Αποφασισμένος ο νέος δεξιός Πρόεδρος της Βραζιλίας

bolsonaro301218.jpg
0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου

Η παράδοση του Ιταλού τρομοκράτη και - καταδικασμένου σε δύο φορές ισόβια - δολοφόνου Τζέζαρε Μπατίστι στις αρχές της Ρώμης, αποτελεί γεγονός. Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο απόστρατος αξιωματικός Ζαΐχ Μπολσονάρο εξελέγη πρόσφατα πρόεδρος στη Βραζιλία με το 56% των ψήφων των πολιτών. Και αυτό σε μια χώρα που δεινοπαθεί από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και από την φτώχεια και γενικότερα, από την αποϊεροποίηση της ανθρώπινης ζωής. Σαν να μην έφταναν τα τόσα δεινά της, η κοινωνία της Βραζιλίας ήταν αντιμέτωπη με τις ιδεοληπτικές πολιτικές διεφθαρμένων μαρξιστών πολιτικών, που πουλούσαν στον κόσμο συμπόνια και πίσω από την πλάτη του πλούτιζαν, διαιωνίζοντας τη φτώχεια των πολλών, ώστε να τους ελέγχουν. Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο όπου έχει επικρατήσει η κομμουνιστική – και όχι μόνο - αριστερά.

Η Βενεζουέλα είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο κόσμος στη Βραζιλία, στοιχήθηκε λοιπόν πίσω από έναν πατριώτη πολιτικό. Το διεθνές αριστερόστροφο μιντιακό κατεστημένο, τρομαγμένο, έσπευσε αμέσως να τον ανακηρύξει σε «λαϊκιστή», «ακροδεξιό», «φασίστα» και βάλτε. Αν τα αποτελέσματα των δημοκρατικών εκλογών δεν βολεύουν τον «προοδευτικό» Τύπο, τόσο το χειρότερο για τη Δημοκρατία… Και να και πάλι τα γνωστά επίθετα, από όλους όσοι προσπαθούν να επιβάλουν τις «αρχές» της πολιτικής ορθότητας, ώστε να καλλιεργήσουν το έδαφος για την έλευση της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Μια ο Τραμπ, μια ο Μπολσονάρο (τράβηξε και αυτός τη χώρα του από τη συμφωνία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση), μια ο Ορμπάν και ο Σαλβίνι αλλά και αμέτρητοι άλλοι στην Ευρώπη, που είτε διοικούν είτε θα διοικήσουν και η αριστερά τρομάζει! Αλλά, η «πρόοδος» το χαβά της! Και ήρθε η παράδοση του Ιταλού αριστεριστή τρομοκράτη, δολοφόνου και δραπέτη των ιταλικών φυλακών, Τζέζαρε Μπατίστι, για να αντιληφθούν κάποιοι πόσο σημαντικό είναι να κατέχουν οι πατριώτες την εξουσία, ώστε να γίνονται αυτά που πρέπει. Ο δολοφόνος Μπατίστι, όπως και άλλοι που κρύβονται στη Λατινική Αμερική, όπου η πλειοψηφία των κυβερνήσεων πλέον είναι πατριωτικές και συντηρητικές, μαθαίνουν πλέον πως τελείωσε η ιδιότυπη ασυλία την οποία απολάμβαναν εδώ και δεκαετίες. Η αριστερή κυβέρνηση της Βολιβίας, όπου ζούσε ο Ιταλός τρομοκράτης, δεν είχε περιθώρια και το γνώριζε… Ο Μπολσονάρο είχε υποσχεθεί την παράδοση του δολοφόνου Μπατίστι στην Ιταλία, στον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι. Και υλοποίησε την υπόσχεσή του. Και αυτό ήταν ένα μήνυμα πως αυτά που ήξεραν κάποιοι της «προόδου», όπως αυτοί της κυβέρνησης της Λα Παζ, τελειώνουν.

Όπως ανακοίνωσε ο νέος Πρόεδρος της Βραζιλίας, την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στο Νταβός ώστε να παρουσιάσει στους ηγέτες των άλλων κρατών του πλανήτη μια Βραζιλία «διαφορετική», ελεύθερη από τη γενικευμένη διαφθορά και από ιδεοληψίες. Και όλα γίνονται καλύτερα σιγά – σιγά…

Για να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους

Πάντως, μεταξύ μας, πέραν του ό,τι λέμε για τον ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί είναι οι πραίτορες, πολλοί είναι οι «πρόθυμοι» κρατικοί λειτουργοί για εκτέλεση (πολλές φορές παράνομων) «εντολών», όπως ήταν οι προσαγωγές χθες έξω από το Μέγαρο. Εξωφρενικά πράγματα, αλλά, μεταξύ μας, απόλυτα «αριστερά». Αριστερά και καταστολή, είναι το ένα και το αυτό. Τα παραδείγματα άπειρα, όπου κι αν είχε ή έχει την εξουσία η ριζοσπαστική αριστερά. Δείτε πχ τι συμβαίνει στο πρότυπο των ΣΥΡΙΖΑίων, την Βενεζουέλα ή την Κούβα, όπου οι αντιφρονούντες χαρακτηρίζονται αντεπαναστάτες και σύρονται δυστυχώς στα κρατητήρια και στις φυλακές, πέφτοντας συνεχώς θύματα βασανιστηρίων. Κρίμα πάντως, ειδικά για την ΕΛ.ΑΣ. Διότι όταν τα στελέχη της αστυνομίας μας δεινοπαθούν, η αριστερά δεν είναι δίπλα τους αλλά - εντελώς - απέναντι, επικροτώντας τη βία κατά των ανθρώπων που μεριμνούσαν και μεριμνούν για την τήρηση της τάξης, επιτελώντας έργο τις περισσότερες φορές υπό αντίξοες συνθήκες.

Εμείς στην «ΕΩ», πάντα είχαμε διαχρονικά μια καλή κουβέντα για την ΕΛ.ΑΣ., αναγνωρίζοντας το έργο της. Και φτάσαμε στα ελεεινά - όσο και τραυματικά για τους πατριώτες και δεξιούς - συμβάντα στο Πισοδέρι, εκεί όπου χτυπήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. βάναυσα και με - ανεξήγητα φοβερή - αγριότητα Έλληνες πατριώτες, πολλοί εκ των οποίων κατέληξαν με κατάγματα στο νοσοκομείο. Δυστυχώς. Όσον αφορά στη νομιμότητα των - καθόλα αχρείαστων - προσαγωγών έξω από το Μέγαρο προχθές, η νομιμότητά τους απομένει να διαπιστωθεί. Ίσως θα έπρεπε να υπάρξουν προσφυγές από τα θύματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας στη Δικαιοσύνη. Διότι, από κατάχρηση εξουσίας εδώ και παρεξηγήσιμο ζήλο, άλλο τίποτα… Αν και, μεταξύ μας, η Δικαιοσύνη συνήθως καλύπτει τις «πομπές» των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς το κράτος δύσκολα στρέφεται εναντίον του εαυτού του. Ορισμένα πράγματα όμως, όπως η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, πρέπει να γίνονται και όχι μόνο για την τιμή των όπλων, αλλά και για λόγους ουσιαστικούς. Αξίζει να σημειωθούν και οι μεθοδεύσεις των ανθρώπων της συγκυβέρνησης μέσα στην ΕΛ.ΑΣ., με τις ΕΔΕ και τις πειθαρχικές διώξεις κατά ανθρώπων που δεν πρόσκεινται στην Κουμουνδούρου ή δεν κάνουν «χατίρια» στην εθνομηδενιστική κομπανία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη μέρα «εργαλειοποιεί» την ΕΛ.ΑΣ., εκβιάζοντάς την. Αντιλαμβανόμαστε πως όλα αυτά δημιουργούν «αποπνικτικό» περιβάλλον εργασίας για τους εργαζόμενους αστυνομικούς που αγωνίζονται για την τήρηση της τάξης, πολλές χωρίς χωρίς τα απαραίτητα μέσα. Το «service» όμως και δη καθ’ υπέρβαση της κείμενης νομοθεσίας (βλ. Πισοδέρι) σε μια συγκυβέρνηση που μισεί το εθνόσημο και διώκει τους αστυνομικούς, είναι ως πρακτική ανήθικη αλλά και αδιέξοδη. Τέλος, ας γνωρίζουν στην εθνομηδενιστική συγκυβέρνηση ότι η τακτική τους έχει επισημανθεί: χρησιμοποιούν βία εκβιάζοντας τους αστυνομικούς και μετά «καταδικάζουν», δήθεν, τη βία.

«Όλους μπορούν να τους γελάσουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, όχι όμως εμάς», μας είπε χθες γνωστό και παλιό στέλεχος του ΚΚΕ, με αφορμή τη βία των ΜΑΤ κατά εκπαιδευτικών.

Ετικέτες: Βραζιλία Πατριώτης Μπολσονάρο Δεξιόςe-genius.gr ...intelligent web software