Βάνγκα: «Στη Μακεδονία θα ανακαλυφτεί το μέταλλο που θα αλλάξει τη ζωή πάνω στον πλανήτη»!

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

«ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΘΑΛΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»…

Το μακεδονικό «θρίλερ» των ημερών μας συνεχίζεται…

Με άξονα το ζήτημα του ονόματος του κρατιδίου των Σκοπίων, και με τον δήθεν «διαμεσολαβητή» Μάθιου Νίμιτς να πηγαινοέρχεται στο δρομολόγιο Αθήνα-Σκόπια, το παρασκήνιο πίσω απ’ όλα αυτά είναι μπόλικο και δίνει «τροφή» για πολλά και διάφορα σενάρια. Όπως για την ύπαρξη πολύ πλούσιων κοιτασμάτων φυσικού και ορυκτού πλούτου στην ευρύτερη γη της Μακεδονίας, κάτι για το οποίο έχουν κάνει λόγο ειδικοί επιστήμονες, ενώ η υπεραξία των περιοχών της Βόρειας Ελλάδας υπήρξε γνωστή ήδη από την αρχαιότητα και τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ήρθε λοιπόν τώρα ένα δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων «Βέτσερ» να δώσει νέα «τροφή» για παραφιλολογίες, αλλά και για «θεωρίες συνωμοσίας»! Το ως άνω δημοσίευμα κάνει λόγο για μια παλιά «προφητεία» της Βουλγάρας μάντισσας Βάνγκα (1911- 1996), η οποία αναφέρεται στη Μακεδονία και σε ένα φοβερά ακριβό μέταλλο που θα ανακαλυφθεί εν αφθονία στην περιοχή, το οποίο -κατά το σκοπιανό δημοσίευμα πάντα- θα σώσει την οικονομία της ΠΓΔΜ και θα αλλάξει τη ζωή πάνω στον πλανήτη Γη!

Ας δούμε λοιπόν τι περίπου αναφέρει το εν λόγω άρθρο της εφ. «Βέτσερ». Το σκοπιανό άρθρο τιτλοφορείται «Γιαγιά Βάνγκα: Το ορυχείο Αλσάρ θα είναι η σωτηρία της Μακεδονίας!», επικαλούμενο τις «πηγές» εκείνες που ισχυρίζονται ότι στο ορυχείο αυτό θα βρεθεί το χημικό στοιχείο θάλλιο, που δεν μπορεί να υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο! Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η θρυλική Βάνγκα (Βανγκέλια Γκούστεροβα) «προφήτεψε» ότι η Μακεδονία -εννοεί το κρατίδιο της ΠΓΔΜ- θα αντιμετωπίσει επί σειρά ετών σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, αλλά όλα αυτά θα τελειώσουν όταν αρχίσουν οι εργασίες στο περίφημο μεταλλωρυχείο που ονομάζεται Αλσάρ. Η σκοπιανή εφημερίδα αναφέρει τη μαρτυρία κάποιου Σ. Σιναντίνοσκι, ο οποίος είχε επισκεφτεί τη Βάνγκα κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν στην περιοχή μαινόταν ο εμφύλιος πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας. Ο ως άνω Σκοπιανός ήταν την εποχή εκείνη ανώτερος κρατικός υπάλληλος της ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με όσα ο ίδιος επικαλείται τώρα, η Βάνγκα είχε μιλήσει για το μέλλον της ΠΓΔΜ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η χώρα αυτή θα βιώσει μία παρατεταμένη κρίση που θα διαρκέσει δεκαετίες, έως ότου ξεκινήσει η εκμετάλλευση του μεταλλωρυχείου Αλσάρ, όπου και τα μοναδικά ευρήματα θάλλιου στον κόσμο! Το εν λόγω ορυχείο βρίσκεται κοντά στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα (κατά συνέπεια ανήκουν στη Βόρεια Μακεδονία, στη ζώνη Γευγελής-Μοναστηρίου). Το σκοπιανό δημοσίευμα συνεχίζει με τα παρακάτω αξιοπερίεργα: πως, πάντα σύμφωνα με την «προφητεία» της Βάνγκα, το θάλλιο που θα εξορυχτεί από το ορυχείο Αλσάρ θα αλλάξει τη ζωή ολόκληρης της ανθρωπότητας, αφού από αυτό θα κατασκευαστεί ένας… «τεχνητός ήλιος» (!), ο οποίος θα αποτελεί ανεξάντλητη πηγή ενέργειας!!! Το θάλλιο λοιπόν, που περιέχει μέσα του αυτή την ενέργεια, θα φέρει τα πάνω-κάτω στην παγκόσμια οικονομία και, γενικότερα, στην πορεία του κόσμου μας.

Άρα, η Μακεδονία αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά μια από τις σημαντικότερες πλουτοπαραγωγικές περιοχές του πλανήτη, με τα κοιτάσματά της να αγγίζουν αξία πολλών τρισεκατομμυρίων ευρώ… Για το θάλλιο διαβάζουμε στη διαδικτυακή «Βικιπαίδεια» τα εξής ενδιαφέροντα: «Το χημικό στοιχείο θάλλιο (thallium) είναι πολύ μαλακό, εύπλαστο, αργυρόλευκο μέταλλο. Ο ατομικός αριθμός του είναι 81 και η σχετική ατομική μάζα του • 204,3833. Το χημικό του σύμβολο είναι «Tl» και ανήκει στην ομάδα 13 του περιοδικού πίνακα, στην περίοδο 6 και στο p-block. Έχει θερμοκρασία τήξης 304 °C και θερμοκρασία βρασμού 1473 °C. Η μέση περιεκτικότητα του στερεού φλοιού της γης σε θάλλιο είναι περίπου 0,7 ppm. Το στοιχείο είναι πάρα πολύ διεσπαρμένο. Είναι περισσότερο διεσπαρμένο από το γάλλιο και το ίνδιο. Συγκριτικά αναφέρεται ότι στη λιθόσφαιρα, το ασήμι είναι 7 φορές σπανιότερο ενώ ο χρυσός 170 φορές σπανιότερος από το θάλλιο. Στη φύση απαντάται με μορφή σπάνιων ορυκτών τα οποία όμως δεν είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμα. Τέτοια ορυκτά είναι ο αβικεννίτης, ο κρουκσίτης, ο ουρμπαΐτης και ο χατσινσονίτης. Το θάλλιο συνοδεύει κυρίως θειούχα ορυκτά βασικών μετάλλων, όπως ο σφαλερίτης, ο σιδηροπυρίτης και ο γαληνίτης ενώ αναφέρονται και εμφανίσεις του σε κονδύλους μαγγανίου στους βυθούς των ωκεανών. Κοιτάσματα που περιέχουν το θάλλιο ως βασικό μέταλλο είναι πολύ λίγα. Τέτοια κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί και μελετηθεί κυρίως στην Κίνα και στην πΓΔΜ χωρίς όμως να παράγεται από αυτά θάλλιο.

Τα παγκόσμια αποθέματα θαλλίου που περιέχονται σε ορυκτά του ψευδαργύρου εκτιμώνται σε 17.000 τόννους, ενώ στα κοιτάσματα λιθάνθρακα εκτιμάται ότι υπάρχουν άλλοι 630.000 τόννοι θαλλίου. Το θάλλιο μαυρίζει στον αέρα και επικαλύπτεται από οξείδιο παίρνοντας γκρι-μπλε χρώμα που μοιάζει με του μολύβδου, διαλύεται στα οξέα και παρουσία υγρασίας μετατρέπεται στο δηλητηριώδες οξείδιο του θαλλίου (Ι), TlOH. Οι ράβδοι θαλλίου αποθηκεύονται τυλιγμένες σε χαρτί εμποτισμένο με υγρά αλκάνια (παραφίνες). Το στοιχείο ανακαλύφτηκε από τον Άγγλο φυσικό Ουίλιαμ Κρουκς το 1861 ενώ η απομόνωση και η εμπεριστατωμένη μελέτη του μεταλλικού θαλλίου αποδίδεται στο Γάλλο χημικό Λαμύ το 1862. Το όνομα προέρχεται από την ελληνική λέξη θαλλός που σημαίνει νέο, τρυφερό (άρα πράσινο) κλαδάκι, βλαστάρι. Tο θάλλιο παράγεται από τα κατάλοιπα που προκύπτουν από τη φρύξη θειούχων ορυκτών του μολύβδου, του χαλκού ή του ψευδαργύρου, δηλαδή από τα κατάλοιπα της επεξεργασίας θειούχων μεταλλευμάτων. Εμφανίζεται σε δύο κυρίως αλλοτροπικές μορφές την α- και τη β- με θερμοκρασία μετατροπής τους 230 °C. Υπάρχει και μια τρίτη αλλοτροπική μορφή, η γ-, που εμφανίζεται σε υψηλές πιέσεις. Στις ενώσεις του παρουσιάζεται με δύο αριθμούς οξείδωσης, +1 και +3. Τόσο το στοιχείο όσο και οι ενώσεις του είναι πολύ τοξικές και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή. Η χρήση του σε πολλές χώρες έχει απαγορευθεί λόγω της τοξικότητάς του ενώ η ανακύκλωσή του από εμπορικά προϊόντα δεν είναι ακόμη οικονομικά συμφέρουσα. Αυτό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την αυξανόμενη χρήση σε τεχνολογικές εφαρμογές ενός τόσο τοξικού μετάλλου. Περίπου το 60 % με 70 % της παραγωγής θαλλίου χρησιμοποιείται στη βιομηχανία ηλεκτρονικών και το υπόλοιπο στη φαρμακοβιομηχανία και στην υαλουργία. Επίσης χρησιμοποιείται στους υπέρυθρους ανιχνευτές ενώ εξαιτίας της μεγάλης του τοξικότητας χρησιμοποιήθηκε παλιότερα ως ποντικοφάρμακο και εντομοκτόνο. Το κόστος του μετάλλου ανερχόταν το 2009 σε 5.700 δολάρια/Kg. Το θάλλιο έχει δύο σταθερά ισότοπα, το 203Tl και το 205Tl».

Οψόμεθα λοιπόν… Διότι μέχρι στιγμής πάρα πολλά από όσα είπε η Βουλγάρα «προφήτισσα» Βάνγκα έχουν επαληθευτεί μέχρι… κεραίας, ενώ εντυπωσιάζουν -όσο και τρομοκρατούν αρκετούς- οι προβλέψεις της τόσο για το τρέχον έτος, το 2018, όσο και γενικά για τον κόσμο του 21 ου αιώνα. Σε κάθε περίπτωση, το παραπάνω δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων επιβεβαιώνει όλα όσα κατά καιρούς έχουν ειπωθεί και γραφτεί για την απίστευτη αξία του ευρύτερου μακεδονικού χώρου σε μεταλλεύματα, πολύτιμους λίθους κτλ., εξ ’ου και το έντονο ενδιαφέρον να την «λεηλατήσουν» οι διάφοροι Σόρος, Ρότσιλντ και λοιποί πλανητικοί οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες… 

«Πόλεμος» Βουλγαρίας-Σκοπίων για το… πού ανήκει η Βάνγκα!

Η Βάνγκα, ως γνωστόν, γεννήθηκε το 1911 σε μια βουλγαρική οικογένεια του χωριού Στρούμιτσα, που σήμερα ανήκει στο κράτος της ΠΓΔΜ. Το πραγματικό της • ονοματεπώνυμο ήταν: Βανγκέλια (Ευαγγελία) Γκούστεροβα. Από πολύ μικρή ηλικία έμεινε τυφλή, αλλά «κέρδισε» την ικανότητα να μπορεί να μαντεύει τα μελλοντικά γεγονότα. Διφορούμενη προσωπικότητα, άλλοι την θεωρούν άνθρωπο του Θεού και άλλοι δαιμονική μάγισσα… Λόγω λοιπόν της καταγωγής της από τη σημερινή ΠΓΔΜ (το κρατίδιο των Σκοπίων), οι Σκοπιανοί την διεκδικούν και την αποκαλούν «η μεγάλη Μακεδόνισσα προφήτισσα»!!! Μάλιστα ένα δημοσίευμα του σκοπιανού Τύπου (εφ. «Στρούμιτσα ντένες») επικαλείται ένα παλιό διαβατήριο της οικογένειας της Βάνγκα, όπου σ’ αυτό δηλώνεται η εθνικότητα «Μακεδόνας» και όχι «Βούλγαρος»! Αστεία πράγματα, ίσως, αλλά η σκοπιανή προπαγάνδα σε κάτι τέτοια ζητήματα είναι ικανή ακόμη και να… πλαστογραφήσει όχι μόνο την ιστορία, αλλά και τα δημόσια έγγραφα! Η αλήθεια είναι ότι η Βάνγκα έζησε στο χωριό Στρούμιτσα έως το 1942, όταν στη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου παντρεύτηκε και μετοίκισε στην πόλη Πέτριτς (Πετρίτσι) της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας. Βούλγαροι και «Μακεδόνες» (Σκοπιανοί) φιλονικούν επίσης για το αν η οικογένεια της Βάνγκα -γνωστοί «μακεδονομάχοι» από πλευράς Βουλγαρίας- πολέμησε για την προσάρτηση της Μακεδονίας στο βουλγαρικό κράτος ή για μια… «ελεύθερη ανεξάρτητη Μακεδονία»!

Η βουλγαροσκοπιανή αυτή διαμάχη φυσικά αφορά όλους τους «μεγάλους αγωνιστές» της περιβόητης Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης (ΒΜΡΟ), όπως π.χ. ο Γκότσε Ντέλτσεφ ή ο Γιάνε Σαντάνσκι, τους οποίους η κάθε πλευρά ισχυρίζεται πως της ανήκουν…

Μακεδονία, Βάνγκα, Προφητεία, Θάλλιο, Στοιχείο, Χημεία