x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο σεισμός σε συνδυασμό με το σενάριο παλαιού Αμερικανικού Πολεμικού Παιγνίου τρομάζουν την Τουρκία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Γράφει ο Αντγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης

 

 

Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τον μεγάλο καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, επικρατεί προβληματισμός σε επίπεδο Τούρκων σχολιαστών (ευρασιανιστών), όταν αυτή η φυσική καταστροφή συνδυάζεται με Πολεμικό Παίγνιο των ΗΠΑ το οποίο δοκιμάστηκε το έτος 2002 και φωτογραφίζεται η κατάληψη της Τουρκίας από τον Αμερικανικό Στρατό εντός 96 ωρών.

 
 
 

Σύμφωνα με σχετική ανάλυση η οποία δημοσιεύθηκε σε διαδικτυακή εκπομπή πριν από 2 ημέρες (βλ. σχετικό link), Τούρκος σχολιαστής ο οποίος επικαλείται ανάλυση του Τούρκου Αντιναύαρχου ε.α. Τ. Γιαγτζί και ελληνικά δημοσιεύματα της 18 Ιουνίου 2022, συνδύασε  τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό στην Τουρκία με το Πολεμικό Παίγνιο, «Millennium Challenge 2002» το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2002 στις ΗΠΑ.

Το σενάριο σύμφωνα με κάποιους Τούρκους αναλυτές είναι προφητικό, καθώς το επιχειρησιακό περιβάλλον υλοποιείται με χώρες της περιοχής της Μεσογείου, υπάρχει πρόβλημα σε μεγάλο νησί που αποδίδεται στην Κύπρο και υφίσταται διακρατική διαφορά όπου η χώρα – στόχος αποτελείται από πολλές μειονότητες και τα εδάφη της τα οποία περιλαμβάνουν υδάτινο διάδρομο ενώνουν 2 Ηπείρους (εννοεί την Τουρκία). Σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, σημειώνεται μεγάλος σεισμός στη χώρα – στόχο και επικρατεί κατάσταση χάους, ζητείται η βοήθεια από τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ την οποία ακολουθεί επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ (και όχι του ΝΑΤΟ) στη χώρα – στόχο, σύγκρουση με το στρατό της χώρας (Τουρκία), με αποτέλεσμα την κατάληψή της εντός 96 ωρών.

 

Μάλιστα οι ίδιοι Τούρκοι αναλυτές σημειώνουν ότι ακόμη και η επιλογή της ημερομηνίας (24 Ιουλίου) έγινε σκόπιμα, καθώς παραπέμπει στην ημερομηνία της υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάνης.

Σχόλιο: Όσο φανταστικός και εξωπραγματικός και εάν φαντάζει ο συνδυασμός του Πολεμικού Παιγνίου με τον σεισμό στην Τουρκία, τέτοιες αναλύσεις από το χώρο των ευρασιανιστών, αποκαλύπτουν τις λεπτές γραμμές που χωρίζουν την καθαρή σκέψη από τη «μυωπική θολούρα» των συμμάχων του Ερντογάν στην κυβερνητική συμμαχία (εθνικιστές – ευρασιανιστές), κάτι το οποίο το είδαμε να εκφράζεται λίγο πριν τον σεισμό με την κορύφωση των αντιδυτικισμού και του αντιαμερικανισμού στην Τουρκία.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software