Χρυσουλάκης: «Στηρίζουμε πάντα την ελληνόγλωσση Παιδεία» στο εξωτερικό

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, απηύθυνε ομιλία κατά την έναρξη του 28ου Συνεδρίου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης.

Το Συνέδριο με θέμα «Προκλήσεις στις σχέσεις διδασκόντων και διδασκόμενων στην σημερινή Ευρώπη», πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο, με τη συμμέτοχη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως και πολλών αξιόλογων ομιλητών.

Στην ομιλία του, ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο, επισημαίνοντας ότι καλούνται να τις μετατρέψουν σε ευκαιρίες και να ενισχύσουν τη διδασκαλία του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στη νέα γενιά Ελλήνων του εξωτερικού.


«Εμείς, στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, στηρίζουμε πάντα την ελληνόγλωσση Παιδεία, και όλες τις προσπάθειες για τη διατήρηση και ενίσχυση της ταυτότητας των Αποδήμων μας» σημείωσε ο κ. Χρυσουλάκης.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Βρυξελλών σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη συμμετοχή αξιωματούχων της ΕΕ από τη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, καθώς και Ελλήνων αποσπασμένων εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.

TAGS: