ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

0
0
0
s2smodern

ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ «ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ

γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Είναι γνωστή πλέον η τακτική της δήθεν κυβέρνησης μας να προχωρά σε προσλήψεις, αναθέσεις έργων και συμβάσεις χιλιάδων ευρώ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, μέσω νόμου για να αποκτήσουν σφραγίδα νομιμότητας οι λαθρομετανάστες εντός της επικράτειας μας. Μάλιστα, με τις προωθούμενες διατάξεις νομιμοποιούνται αναδρομικά δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2018 για τον συγκεκριμένο σκοπό. Αναλυτικότερα, νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου προβλέπει παράταση έως τις 31/12/2019 της υπάρχουσας κατάστασης και οι διατάξεις του προβλέπουν την κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας σύναψη συμβάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Δημοσίου για την κάλυψη όλου του εύρους των αναγκών των λαθρομεταναστών και δήθεν προσφύγων (στέγαση, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ.)...

Επίσης προβλέπει τις αποσπάσεις και την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένους χρόνου, όπως και τη διάθεση ή πρόσληψη με τον ίδιο τρόπο πολιτών κρατών-μελών της ΕΕ και πολιτών που εργάζονται σε αρμόδιες υπηρεσίες διεθνών ή ευρωπαϊκών οργανισμών, για την αντιμετώπιση έκτακτων και επειγουσών αναγκών. Προβλέπεται ακόμη μεταξύ άλλων και η δυνατότητα μίσθωσης ιδιωτικών ακινήτων με υπουργική απόφαση, καθώς και η ανάθεση μέσω κοινής υπουργικής απόφασης της μίσθωσης, υποστήριξης, στελέχωσης και διαχείρισης των εγκαταστάσεων ή των μισθωμένων ακινήτων σε άλλους φορείς του Δημοσίου ή και ιδιωτικούς, με στόχο την εξομάλυνση της κατάστασης που επικρατεί στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών του Αιγαίου. Ειδικότερα, η δήθεν κυβέρνηση μας με πρόσχημα το νομοσχέδιο για το προσφυγικό, που ουσιαστικά έρχεται για να νομιμοποιήσει τις απευθείας αναθέσεις, έχει προχωρήσει σε ένα μπαράζ τροπολογιών προκαλώντας ήδη την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τροπολογία που κατατέθηκε επιχειρεί την νομιμοποίηση των δαπανών του για τους λαθρομετανάστες, χωρίς μάλιστα να αναφέρει πουθενά το συνολικό έστω ποσό που αυτές αφορούν διότι πρόκειται για πρόσθετη δαπάνη του Υπουργείου.

Η τροπολογία τιτλοφορείται «Δαπάνες στο πλαίσιο του άρθρου 96 του ν. 4368/2016 (Α' 21)» και με αυτή «τακτοποιούνται διάφορες οικονομικές εκκρεμότητες οι οποίες προέκυψαν από την απαίτηση ταχείας ανταπόκρισης στη διαρκώς εξελισσόμενη πραγματικότητα των υπηρεσιών του ΥΠΕΘΑ που είναι επιφορτισμένες για την αντιμετώπιση των αναγκών των προσφύγων και λαθρομεταναστών στους τομείς σίτισης, διαμονής, μεταφοράς και υγειονομικής περίθαλψης». Σύμφωνα με την σχετική Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι δαπάνες αφορούν την ίδρυση, την κατασκευή και τη συντήρησης των Κέντρων Πρώτη Υποδοχής και των Ανοικτών Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας των δήθεν προσφύγων και των λαθρομεταναστών και τη λειτουργία των Κέντρων και Δομών αυτών, αποκλειστικά σε ότι αφορά στη μεταφορά, διανομή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των δήθεν προσφύγων και των λαθρομεταναστών. Υπενθυμίζουμε ότι με το νομοσχέδιο για το προσφυγικό επιτρέπεται η μίσθωση κατάλληλων ιδιωτικών ακινήτων απλώς με υπουργική απόφαση, δίχως δηλαδή να υπάρξει σχετική προκήρυξη ή διαγωνιστική διαδικασία. Μάλιστα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση μπορεί να ανατίθεται η δημιουργία, η μίσθωση, υποστήριξη, στελέχωσης, διαχείριση, εποπτεία ή παρακολούθηση των εγκαταστάσεων ή των μισθωμένων ιδιωτικών ακινήτων σε άλλους φορείς του Δημόσιου ή ιδιωτικούς.

Την ίδια ώρα, «νομιμοποιούνται» και πλέον μπορούν να πληρωθούν οι μισθώσεις που υπογράφτηκαν και πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ή από το Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τη δημοσίευση του εν λόγω νόμου. Το πλέον, όμως, σημαντικό και το οποίο δημιουργεί πολλά ερωτήματα είναι ότι παρατείνεται για ένα ακόμη έτος, η εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπουν την κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας... Τα χρήματα δηλαδή που μας στερούν μέσω της υπερφορολόγησης τα δίνουν στους λαθρομετανάστες και όχι για την υγεία μας, ή την παιδεία των παιδιών μας, ή την περαιτέρω αξιοποίηση του στρατού μας ή στην τελική για τους άπορους συμπατριώτες μας, χωρίς να μας ρωτούν και χωρίς να έχουν προαναγγείλει κάτι τέτοιο προεκλογικά... Το νομοσχέδιο αυτό φέρει τις υπογραφές του Τσακαλώτου και του Ρήγα και το καταθέτουμε εδώ για όσους πιστεύουν αφελώς ακόμη εξαιτίας των Μ.Μ.Ε, ότι τα χρήματα για τους λαθρομετανάστες είναι από την Ε.Ε… Η Ε.Ε στέλνει χρήματα μόνο για την συντήρηση των ανθελληνικών Μ.Κ.Ο του Τζορτζ Σόρος που λυμαίνονται τον χώρο μας και προσπαθούν λυσσωδώς κατ’ εντολήν του αφεντικού τους, να αφελληνίσουν την χώρα μας μουσουλμανοποιώντας την δια των λαθρομεταναστών που είναι όλοι μουσουλμάνοι...

Για το νομοσχέδιο αυτό μίλησαν με σκληρή γλώσσα βουλευτές της αντιπολίτευσης τα λεγόμενα των οποίων καλό είναι να δούμε και να τα κρατήσουμε στην μνήμη μας για να δούμε εάν στο μέλλον θα λένε τα ίδια... Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Κάνατε το νομοσχέδιο πλυντήριο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλυντήριο αδιαφάνειας, φωτογραφικών ρυθμίσεων, πλυντήριο δαπανών και ευθυνών. Είναι ντροπή. Θα απολογηθείτε σε όλους». Τόνισε ακόμη πως η κυβέρνηση καταργεί τον οποιοδήποτε έλεγχο νομιμότητας στις δαπάνες, όχι μόνο στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και στο ΥΠΕΞ. Ο εισηγητής της Ν.Δ μάλιστα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ανατριχιαστική τη ρύθμιση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με την οποία νομιμοποιούνται δαπάνες από το 2016. «Είναι ντροπή! Καταπατάτε οποιαδήποτε έννοια διαφάνειας στη διαχείριση δημόσιου χρήματος. Αυτό είναι λαθρονομοθέτηση.

Απορώ με το θράσος σας», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς περί προσπάθειας νομιμοποίησης δαπανών τις οποίες πιθανόν να απέρριψε η Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες συνθήκες. «Και πάτε να τις φορτώσετε στον ελληνικό λαό», σχολίασε. Από την πλευρά του Νότης Μητατάρκης υπογράμμισε για το θέμα: «Όσο μιλούσε ο κ. Βαρβιτσιώτης ήρθε κι άλλη τροπολογία για νομιμοποίηση δαπανών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μπορεί να αποφασίσει η κυβέρνηση ποιες δαπάνες θέλει να ξεπλύνει να ξέρουμε κι εμείς τι μας γίνεται; Γιατί αυτό είναι παρωδία». Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου έκανε λόγο για «πλυντήριο» λέγοντας ότι είναι ντροπή για την κυβέρνηση να εγκαθιστά καθεστώς αδιαφάνειας.

«Σήμερα αποφασίσατε να κάνετε ξέπλυμα μέσω του νομοσχεδίου και τροπολογιών. Είναι πρωτοφανές και παράνομο. Είναι συγκάλυψη των ημαρτημένων σας. Παρακάμπτετε το ευρωπαϊκό δίκαιο και εγκαθιδρύετε ένα Συριζαϊκό Δίκαιο όπου ο υπουργός κάνει ότι θέλει και νομιμοποιεί αναδρομικά», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι το άρθρο 6 του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση δαπανών του Υπουργείου για το προσφυγικό αποτελεί την «επιτομή της παρανομίας, της αυθαιρεσίας και της αδιαφάνειας» μέσω τακτοποίησης «ατασθαλιών». Αυτό που γίνεται στην χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες της Ε.Ε δια της ανεξέλεγκτης εισροής λαθρομεταναστών που είναι όλοι τους μουσουλμάνοι είναι πρωτοφανές και για τους μουσουλμάνους είναι η κατοχύρωση της διδασκαλίας του Κορανίου περί υποχρέωσης των πιστών σε μετακίνηση (hijiria) σε εδάφη αλλόθρησκα, σύμφωνα με το... παράδειγμα του Προφήτη. Για την ενίσχυση του ισλαμικού επεκτατισμού έρχονται εδώ κατ εντολήν των μουφτήδων τους, ακόμη και εάν δεν θέλουν και έρχονται εδώ με τα χρήματα του George Soros.... Στην ουσία τους βοήθησε να κάνουν μεγάλες ανατροπές και να διαλύσουν τις Χριστιανικές χώρες της Ευρώπης το Σύμφωνο του ΟΗΕ, που υπέγραψαν αρκετοί ευρωπαίοι ηγέτες στο Μαρόκο συμπεριλαμβανουμένου και του Τσίπρα ,ανατροπές μπορούν να αποτιμηθούν ως εξής:

1. Οι μετανάστες θεμελιώνουν δικαίωμα μετακίνησης στις χώρες άφιξής τους, με τον όποιο επαναπατρισμό τους να συνδέεται με διμερείς συμφωνίες με τις χώρες προέλευσης. Δηλαδή, αν οι χώρες αυτές το αρνηθούν, ο επαναπατρισμός θα γίνεται σχεδόν αδύνατος.

2. Αφού το δικαίωμα μετακίνησης κατοχυρώνεται, όποια άρνηση η αντίθεση προς τέτοιες δραστηριότητες καθίσταται παράνομη. Η καταγγελία της «παράνομης» μετανάστευσης γίνεται αδίκημα!

3. Τα δικαιώματα των «μετακινουμένων» κατοχυρώνονται. Με τρόπο μάλιστα που να ανοίγει λογής ερμηνείες για έμπειρους νομικούς και ΜΚΟ ώστε να διεκδικούν δικαιώματα ασύλου και διαμονής για «προστατευομένους» τους. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι για πλήρη αξιακή αλλοίωση δυτικών κοινωνιών και δημιουργία μαχητικά διεκδικητικών πλέον μουσουλμανικών μειονοτήτων.

Το ζήτημα γίνεται κρισιμότερο από το γεγονός πως, σε αντίθεση με τη Δύση, είναι εντελώς αμφίβολο αν το Σύμφωνο θα εφαρμοσθεί από μουσουλμανικές χώρες που θα το έχουν υπογράψει. Θα αποδεχθεί λ.χ. η Σαουδική Αραβία οικοδόμηση χριστιανικών ναών η μετανάστευση σιιτών από το Ιράν η την Υεμένη; Βέβαια στην χώρα μας για να ισχύσει κάτι τέτοιο θα πρέπει να κυρωθεί από την Βουλή, ασχέτως εάν το υπέγραψε ο δήθεν πρωθυπουργός μας όταν πήγε στο Μαρόκο... Σας υπενθυμίζουμε τέλος ότι η χώρα μας είναι η μόνη στην Ευρώπη στην οποία ισχύει το μουσουλμανικό δίκαιο και μάλιστα δεν πέρασε πολύς καιρός που είχαμε καταδικαστική απόφαση κατά της πατρίδας μας την οποία εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ), που έκρινε παράνομη την υποχρεωτική εφαρμογή της Σαρία και ως εκ τούτου, δίνει τη δυνατότητα στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης να προσφεύγει στα κοινά δικαστήρια και τον Αστικό Κώδικα.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ομόφωνα ότι με την υποχρεωτική εφαρμογή του ισλαμικού θρησκευτικού νόμου (Σαρία) «υπήρξε παραβίαση του άρθρου 14 (απαγόρευση των διακρίσεων) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σε συνδυασμό με το άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου αριθμ. 1 (προστασία της ιδιοκτησίας). Μάλιστα, ανάμεσα στις διαπιστώσεις τους, οι δικαστές του ΕΔΑΔ επισημαίνουν ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που εφαρμόζει υποχρεωτικά το δίκαιο της Σαρία σε ορισμένους πολίτες, ενάντια στις επιθυμείς τους. «Αυτό, είναι ιδιαίτερα προβληματικό, διότι η εφαρμογή του νόμου της Σαρία οδήγησε σε μια κατάσταση επιζήμια για τα ατομικά δικαιώματα μιας χήρας που είχε κληρονομήσει την περιουσία του συζύγου της σύμφωνα με τους κανόνες του Αστικού Δικαίου». Πλέον, με νόμο που ψηφίζεται, η εφαρμογή της Σαρία είναι εθελοντική. Το ΕΔΑΔ έκρινε την προσφυγή της Χατιτσέ Μολά Σαλί, που ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ενώ μένει στην Κομοτηνή.

Με το θάνατο του συζύγου της, η προσφεύγουσα κληρονόμησε το ακίνητο του συζύγου της, με διαθήκη που είχε καταρτίσει ενώπιον συμβολαιογράφου. Ωστόσο, οι δύο αδερφές του συζύγου της αμφισβήτησαν τη διαθήκη, λέγοντας ότι ο αδερφός τους ανήκε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και κάθε σχετικό ζήτημα έπρεπε να κριθεί όχι με βάση τον Αστικό Κώδικα, αλλά με βάση τον ισλαμικό νόμο και θα έπρεπε να υπαχθεί στη δικαιοδοσία του μουφτή. Μάλιστα, επικαλέστηκαν τη Συνθήκη των Σεβρών του 1920 και τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, που προέβλεπαν την εφαρμογή των μουσουλμανικών εθίμων και του ισλαμικού θρησκευτικού δικαίου στους Έλληνες μουσουλμάνους. Φανταστείτε τι θα γίνει σε λίγα χρόνια από τώρα δια της νομοθεσίας αυτής, όταν θα έχει γεμίσει εξαιτίας της ανεξέλεγκτης και παράνομης εισόδου μουσουλμάνων λαθρομεταναστών η χώρα μας.

Τα συμπεράσματα όπως πάντοτε δικά σας κυρίες και κύριοι...

Λαθρομετανάστες, Φόροι, ΛΑΟΣ, Έγγραφο, Έξοδα